Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Σε εξέλιξη το συνέδριο "Αλέξανδρος Δελμούζος" (φωτο)

Την τελευταία του μέρα διανύει το τριήμερο παιδαγωγικό– επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: "Ο Αλέξανδρος Δελμούζος και το σχολείο της εποχής μας: Εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Έργου - Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις". που πραγματοποιείται στην Άμφισσα με διοργανωτές το Δήμο Δελφών, το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας η έναρξη του συνεδρίου, όπου κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως οι εργασίες του συνεδρίου ήταν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του δήμου με το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, μετά από πρόταση της φιλολόγου και μέλους της οργανωτικής επιτροπής Ηλιάνας Ψιμούλη, την οποία και ο ίδιος μετέφερε στην Πρόεδρο του τμήματος κ. Φουντοπούλου που αποδέχτηκε με χαρά.

Μάλιστα τόνισε πως η συνεργασία του δήμου με το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υπογραφεί μετά το πέρας του συνεδρίου μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την διοργάνωση ετήσιου πανελλήνιου συνεδρίου και σεμιναρίων παιδαγωγικής στη γενέτειρα του μεγάλου παιδαγωγού Αλέξανδρου Δελμούζου.

Η Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φουντοπούλου κατά το χαιρετισμό της ανέφερε τη μεγάλη της ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, τόνισε την άριστη συνεργασία που είχε τόσο η ίδια με τον Δήμαρχο Δελφών, όσο και τα μέλη του Πανεπιστημίου με την οργανωτική επιτροπή, ενώ παρέδωσε στον Δήμαρχο ψήφισμα του τμήματος υπέρ της υποψηφιότητας του δήμου Δελφών ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το έτος 2021.

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν και ο Δ/ντης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας κ. Θεοχαρόπουλος, ο Περιφερειακός Δ/ντης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημητρίου καθώς και το μέλος του δικηγορικού συλλόγου κ. Ευθ. Δελμούζος.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με τις εισηγητικές ομιλίες από τη φιλόλογο και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Κρυσταλλία Κώνστα και τους καθηγητές Πανεπιστημίου και μέλη της επιστημονικής επιτροπής Δημήτριο Φωτεινό και  Ευαγγελία Φρυδάκη, αναλύοντας τη ζωή και το παιδαγωγικό έργο του Αλέξανδρου Δελμούζου.

Παράλληλα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου εγκαινιάστηκε η έκθεση με εκθέματα του Αλ. Δελμούζου που έχει στην κατοχή της η δημοτική βιβλιοθήκη Άμφισσας, εκθέματα από το Μουσείο Παιδείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και η Μουσειοσκευή: "Το Σχολείο του χθες και του σήμερα".

Την επόμενη μέρα Σάββατο η μέρα ξεκίνησε με την πραγματοποίηση Σεμιναρίων για φιλολόγους από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθ. Μιχάλη και Μαρία Φουντοπούλου, ενώ από το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις παιδαγωγικού ενδιαφέροντος από τους εισηγητές του συνεδρίου με μεγάλο μάλιστα ενδιαφέρον.

Αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Ανώτατο Παρθεναγωγείο Βόλου: Ένα Σχολείο μέσα στη ζωή και τη  φύση» από τη Φαίη Τσίτου.

Σήμερα το πρωί οι εισηγήσεις συνεχίζονται ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα τελειώσουν με την Ξενάγηση στην πόλη της Άμφισσας «Στα χνάρια του Δελμούζου», από τις Τσαρούχα Ανθούλα και Καστανά Αθηνά.

 

Σχόλια  

+5 #1 ενεργος πολιτης 15-02-2016 09:47
Πολυ καλη πρωτοβουλια ,συγχαρητηρια στους συντελεστες μακαρι να συνεχιστει . Λυπαμαι για τους αποντες εκπαιδευτικους ( εκτος φωτεινων εξαιρεσεων ) , την απουσα κοινωνια της Αμφισσας κυριως κατα την πρωτη ημερα ( μετα ηταν πιο ειδικα θεματα ) αλλα κυριως λυπαμαι για την απουσια μονιμη πια των βουλευτη-δεσποτη -αντιπεριφερειαρχη ( σε μια τοσο σημαντικη φκδηλωση για την πολη μας.Φανταζομαι ο βουλευτης θα περναγε το παραλληλο προγραμμα για την υγεια . Ο δεσποτης ...τι να πει κανεις παλι καλα που δεν εστειλε τον μονιμο αντικαταστατη του. Θου Κυριε φυλακειν τω στοματι μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση