Log in
updated 12:59 PM EET, Feb 22, 2018

Συμμετοχή του ΣΥ.Π.ΣΥ.Φ στη συγκέντρωση ενάντια των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών

Το Δ.Σ του ΣΥ.Π.ΣΥ.Φ καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του, καθώς και όλους τους Συνταξιούχους με τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος στη   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ    που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας  έξω από τη  ΔΟΥ   ΑΜΦΙΣΣΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 11.00' π.μ. Ημέρα  Έναρξης των  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Αγροτική κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στην Άμφισσα

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Φωκίδας καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε αγωνιστική διαμαρτυρία την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ησαΐα, στην  Άμφισσα.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις, εμείς πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι λίγα από αυτά σκοπεύει όντως να μας δώσει. Είναι άλλωστε πάγια πρακτική τους. Εμείς, όμως, συνάδελφοι, και οι πολύπαθες αγροτικές οικογένειές μας νοιώθουμε τα προβλήματα στο πετσί μας κάθε μέρα και ξέρουμε ότι πολύ καλά ότι αγώνας δε σταματάει με τις υποσχέσεις του υπουργού! Ο αγώνας μας συνεχίζεται και είναι καθημερινός και αδιάκοπος, όπως ακριβώς είναι ο αγώνας μας στα χωράφια μας και στα ζώα μας. Γι' αυτό το λόγο, συνάδελφοι, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας σε μια πιο δυνατή, οργανωμένα, και να μαζικοποιήσουμε το σύλλογο, που είναι το αποκούμπι όλων μας.

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας καλεί τους συνταξιούχους να αντιταχθούν στις περικοπές των συντάξεων τους

Στη μιζέρια που μας έχουν καταδικάσει, στον βιολογικό μας αφανισμό  που επιδιώκουν, απαντάμε με την οργάνωσή μας στο Σωματείο μας και με τους συλλογικούς μας αγώνες

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων, τις οποίες η κυβέρνηση (και οι διοικήσεις των ταμείων) έχει επιβάλλει, παραβιάζοντας ακόμη και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες. Παρακρατήσεις επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που οφείλονται σε «λάθος» υπολογισμούς και εφαρμογή των νόμων. Κατά συνέπεια η διόρθωση των «λαθών» αυτών και η επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων στους συνταξιούχους είναι πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα.

   Επί πλέον τα ταμεία πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους συστηματικά και σωστά μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα, για τους ακριβείς υπολογισμούς και τους τρόπους υπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Ευχαριστήριο της Ένωσης Εξ. Φρούρησης καταστήματος κράτησης Άμφισσας

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας οφείλει να εκφράσει τις αμέριστες ευχαριστήριες του προς την εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε., και συγκεκριμένα προς το κατάστημα της Άμφισσας,  γιατί στάθηκε αρωγός στο αίτημά μας, προσφέροντας τρεις (3) δωροεπιταγές – διατακτικές των 30,00 ευρώ, οι οποίες και δόθηκαν σε μέλη του Σωματείου μας στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που πραγματοποιήθηκε στις 25/01/2018.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μέγεθος της οικονομικής σας βοήθειας, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, αναφέρουμε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας σε όλους τους συναδέρφους μας.

Νέο ΔΣ για το σύλλογο καταστηματαρχών εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων Ιτέας – Κίρρας

Την 31 Ιανουαρίου του έτους 2018 , ημέρα Τετάρτη το εκλεχθέν συμβούλιο του συλλόγου καταστηματαρχών εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων Ιτέας – Κίρρας  με ονομασία ΄΄ Ο Ποσειδών ΄΄ συνεδρίασε στην Ιτέα , με θέμα τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα με μυστική ψηφοφορία.

Σκαθάρι φοινίκων: Εθελοντές; Ποιοί, αυτά τα κορόιδα;

Στις οργανωμένες κοινωνίες από την πρωταρχική τους ακόμα δομή πάντα υπήρχαν εθελοντές. Άνθρωποι που δρούσαν προς όφελος ενός ή περισσοτέρων συνανθρώπων τους ή και μιας κοινωνίας ολόκληρης, χωρίς να προσμένουν σε υλικά ανταλλάγματα.

Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στη σημερινή κοινωνία, από τους ανθρώπους που βοηθάνε ένα συνάνθρωπό τους να περάσει το δρόμο, ως και πιο οργανωμένα μοντέλα όπου ομάδες ανθρώπων ή σύλλογοι δημιουργούνται με αυτό το σκοπό.

Αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της θύρας 7

Σας προσκαλούμε όλους στην νέα εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας την Δευτέρα 05-02-2018 και ώρες 17.00 - 21.00 από το Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ μαζί με τα μέλη του Συνδέσμου της Θύρας 7 Άμφισσας.

Είναι αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της θύρας 7(8-2-81).

Την αιμοδοσία υποστηρίζουν η Διοικ. του Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας, η Υπ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ αλλά και το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο ΚΕΔΜΟΠ ( www.xarisezoi.gr).

Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής…
Όλοι μαζί μπορούμε. Κάθε σταγόνα μετράει…


Με εκτίμηση το ΔΣ

Ευχαριστήριο σωματείου σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Μαλανδρίνου - Τα δώρα της λαχειοφόρου

Το Δ.Σ σωματειο σωφρονιστικων υπαλληλων και προσωπικα εγω ευχαριστουμε ολους εσας και ολα τα καταστηματα που βοηθησαν με τα δωρα τους να κανουμε πιο χαρουμενη και πιο ενδιαφερουσα με την λαχειοφόρο κληρωση την εκδηλωση της πρωτοχρονιατικης πιτας των σωφρονιστικων υπαλληλων που κοπηκε στην Ιτεα Φωκιδας το Σαββατο 27-1-2017...