Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου ΝΟΔΕ Φωκίδας από τον Ανάργυρο Ταλαμάγκα

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των καταστάσεων και κατόπιν ωρίμου σκέψεως δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Φωκίδας Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές της 13-5-2018,με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αυτό συνεπάγεται.

Η υποψηφιότητά μου,όπως και οι λοιπές υποψηφιότητες ,θα υποβληθούν από 25 έως 27 Απριλίου 2018 σύμφωνα με την εγκύκλιο του κόμματος.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου σας είναι γνωστή, γιατί είμαστε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές σε όλους τους όμορφους και δύσκολους αγώνες για τα ιδανικά και τις ιδέες της παράταξής μας.

Σχόλια και παρατηρήσεις της Αφρ. Παπαθανάση για τη συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ

ΕΥΔΑΠ – ΦΩΚΙΔΑ

 

Την συμφωνία ως δρόμο για την επίλυση των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία ΕΥΔΑΠ Παγίων, επέλεξε ο Δήμος Δελφών.

Τη συμφωνία αποπληρωμής χρέους που κοινοποίησε η ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ συνοδεύει  η υπογραφή Πρωτόκολλου συναντίληψης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Δέδε και του Δημάρχου Δελφών Α. Παναγιωτόπουλου με αντικείμενο την ενίσχυση του Δήμου Δελφών για την υλοπόιηση αναπτυξιακών για το Δήμο έργα.

Οι πρόσφατες συνθήκες - χρέους και κινδύνου κατασχέσεων λογαριασμών, διαμορφώθηκαν από την επιλογή  "περί μη οφειλής" και την μη έγκαιρη πρόβλεψη διευθέτησης  της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς το Δήμο, από το 2013 και μετά, όταν "μηδενίστηκε" το κοντέρ των οφειλών του Δήμου, "οφειλών" που δεν αναγνωρίζονταν εώς και σήμερα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πλέον -και λόγω των συνθηκών που διαμόρφωθησαν - αναγνωρίζεται η αρχή ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό - και όχι τοπικός πόρος - με διαχειριστή την ΕΥΔΑΠ και προκύπτει οφειλή για την κατανάλωση και ανταποδοτικό κόστος για τις επενδύσεις και υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, ΠΑΓΙΩΝ και ΑΕ.

Το δεύτερο συμπέρασμα ειναι οτι έγινε ενα πρώτο βήμα συμβιβασμού μεταξύ Δήμου και Πολιτείας στο θέμα των ανταποδοτικών προς το νομό για την ΕΥΔΑΠ. 

Υπό τις παρούσες συνθήκες υπήρξε φιλότιμη προσπάθεια όλων των μερών και εμπλεκομένων για έναν έντιμο συμβιβασμό.

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Δελφών για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Δελφών για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Πρόταση ψηφίσματος για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία με τη στήριξη και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για μια ακόμη φορά, ματώνουν τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος του πλούτου που υπάρχει στην περιοχή.

ΛΑ.ΣΥ.Δελφών: Πρόταση ψηφίσματος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν την 1η Μαΐου για τους Δήμους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Πρόταση ψηφίσματος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν την 1η Μαΐου για τους Δήμους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου ΝΟΔΕ Φωκίδας από τον Τζήμα Δημήτρη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Νέας Δημοκρατίας,
Αγαπητοί μου συμπολίτες

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ ότι στις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 θα είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα, όπου κατοικώ και εργάζομαι ως λογιστής-φοροτεχνικός και σύμβουλος Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ αποφάσισα να ασχοληθώ με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και αργότερα να διατελέσω ακόμα και πρόεδρος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΣΟΕΕ και στην πορεία μέλος της ΚΕ ΟΝΝΕΔ, ζώντας έτσι, τις σημαντικές στιγμές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξής.

Με το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα ως ασφαλιστικός σύμβουλος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου, ως σύμβουλος Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε αναπτυξιακή εταιρία της Αθήνας και ως σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας για θέματα διεθνών σχέσεων κατά την περίοδο 2014 – 2015.

Επιστρέφοντας στον τόπο μας, ασχολήθηκα και ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά. Μέσα από το επάγγελμα μου, την ενασχόληση μου με τον τοπικό αθλητισμό και την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου, έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις δυσκολίες αλλά και τα όνειρα του κάθε φίλου και φίλης ξεχωριστά.
Όλα τα παραπάνω, λειτουργούν ως πυξίδα για την πορεία μου.

Σας διαβεβαιώνω ότι τα «θέλω» και οι αξίες μας είναι κοινές. Στόχος μου είναι η ανάπτυξη, η ευημερία, η κυριαρχία των ιδεών μας και τελικώς η συντριπτική νίκη της παράταξής στο Νομό μας.

Την Κυριακή 13 Μαΐου νικητής θα αναδειχθεί μόνο ο τόπος μας, με πρωταγωνιστή την Νέα Δημοκρατία.

Σας ευχαριστώ

Δημήτριος Τζήμας

Συνάντηση Κωστοπαναγιώτου με το Σωματείο Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας

Συνάντηση με το βουλευτή του νομού Φωκίδας κ. ΚΩΣΤΩΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ είχε το Σωματείο Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας.

Συνάντηση Χαλιορή με τον νέο Αστυνομικό διευθυντή Φωκίδας κ.Ιωάννη Νταλαχάνη

Συναντήθηκα σήμερα με τον νέο Αστυνομικό διευθυντή Φωκίδας κ.Ιωάννη Νταλαχάνη για να τον συγχαρώ για την τοποθέτηση του στην θέση του ως επικεφαλή στην αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας αλλά και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήσαμε με τους κ. Γεώργιο Καραχάλιο,Αστυνομικό Διευθυντή και τον κ.Ιωάννη Σταματέλο Αστυνομικό Υποδιευθυντή θέματα που αφορούν την Αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας. Εξέφρασα τα συγχαρητήρια μου για τις τελευταίες συνεχείς επιτυχίες των αστυνομικών υπαλλήλων της διεύθυνσης Φωκίδας, τονίζοντας την πεποίθηση μου οτι υπό την διοίκηση του νέου αστυνομικού διευθυντή οι επιτυχίες θα συνεχιστούν.

Ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ για τις επισκέψεις Τομεαρχων της Ν.Δ. στη Φωκίδα

Η ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ Φωκίδας είναι πολύ ικανοποιημένη από τις πρόσφατες και αλλεπάλληλες εκδηλώσεις και δράσεις της. Θυμίζουμε τη σύνθετη δράση μας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στα πλαίσια της οποίας, από τις 3-2-2018 έως και τις 6-2-2018, διοργανώθηκε ενημερωτική παρουσίαση από κλιμάκιο ειδικών και εξειδικευμένης ιατρού, αλλά και εξέταση εκατό, (100), γυναικών συμπολιτισσών μας με μαστογραφία που έγινε δωρεάν από τον κινητό μαστογράφο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, η οποία ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή μας για προσφορά στις γυναίκες της περιοχής μας.

1.100.000 € στους Δήμους της Φωκίδας για αγορά μηχανημάτων, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αναβάθμιση παιδικών χαρών.

Μαζί με την  ενίσχυση ορεινών δήμων φτάνει το 1.800.000  ευρώ η έκτακτη χρηματοδότηση για τη Φωκίδα

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τρεις προσκλήσεις  συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, ενεργοποίησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τρεις προσκλήσεις αναλύονται ως εξής:

Α. Μηχανήματα έργου (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 60 εκατ. ευρώ)

Οι δήμοι μπορούν να προμηθευτούν καινούργια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα έργου, καθώς και εξαρτήματα  (π.χ. λεπίδες αποχιονισμού, βυτία πυρόσβεσης, αλατιέρες κ.λπ.).

Οι δήμοι της Φωκίδας επιχορηγούνται με 515.000 ευρώ συνολικά:

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – 260.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ – 255.000 ευρώ

Η εισήγηση Δρακάκη στο ΔΣ Δ.Δελφών της 14ης/3/2018 για το θέμα της ΕΥΔΑΠ

Κύριε Δήμαρχε ,

Κάθε φορά που βρίσκεστε σε αδιέξοδο κάθε φορά που συνηδειτά βλάπτετε τον Δήμο με τους ακατανόητους και ανόητους χειρισμούς σας προσπαθείτε να ενεργοποιείτε τα επαναστατικά τοπικίστικα αντανακλαστικά και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσετε τους δημότες και να δικαιολογήσετε την πλέον αποτυχημένη διοίκηση και πολιτική σας .

Το ίδιο κάνατε με τα λιμενικά ταμεία το ίδιο κάνετε με την ΕΥΔΑΠ το ίδιο κάνατε με το φιάσκο της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας το ίδιο κάνατε με το Νοσοκομείο κοκ .

Πόσες φορές εδώ μέσα στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου , πόσες φορές δημόσια σας προκάλεσα και σας προειδοποίησα για τα κακά που έρχονται ? πόσες φορές σας προειδοποίησα ότι έρχονται κατασχετήρια από την Ευδαπ ? πόσες φορές δημόσια προσπάθησα να σας πείσω για αλλαγή στάσης στη σχέση του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ ? Εσείς όμως ακλόνητος στον δικό σας κόσμο ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού προσπαθείτε σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο να μυήσετε και τους ανυποψίαστους πολίτες .

Όμως το παραμύθι τελείωσε και προσγειωθήκατε ανώμαλα συμπαρασύροντας όμως και όλη την τοπική κοινωνία .