Log in
updated 3:14 PM EET, Feb 18, 2018

Εκλογή Συνέδρων ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, θα διενεργηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 2.000 συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στις 16,17,18 Μαρτίου 2018.

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν, όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής, στις εκλογές που έγιναν για τον Επικεφαλής του στις 12 Νοεμβρίου 2017 ή θα εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Φεβρουαρίου 2018.

Όσοι έλαβαν μέρος  στις εκλογές της 12 Νοεμβρίου 2017 ως φίλοι και επιθυμούν να ψηφίσουν για την εκλογή συνέδρων, πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά ως νέα μέλη, μέχρι τα μεσάνυχτα της 22ας Φεβρουαρίου 2018.

Τα μέλη ψηφίζουν στο Δήμο που ενεργοποιούνται ως μέλη εφόσον το δηλώσουν στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής, κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Αν δεν δηλώσουν σε ποιο Δήμο θα ενεργοποιηθούν ως μέλη,  θα ψηφίσουν στο Δήμο που ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Ποσοστό εσόδων από τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων να αποδίδονται στο Δήμο ζητά με ερώτηση και ο βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου

Την απόδοση ποσοστού από τις εισπράξεις στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων ως ανταποδοτικό έσοδο για τους οικείους ΟΤΑ, ζητούν με ερώτηση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Φωκίδας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι η ανάδειξη των εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων, η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που τους φιλοξενεί «δεν αποτελούν μόνο ζήτημα πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά είναι και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό».

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προστασία και αξιοποίηση του ανεπανάληπτου αυτού πλούτου της Χώρας μας, καίριος είναι ο ρόλος των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα για την επιμέλεια, συντήρηση, καθαριότητα, οδοποιία και την εν συνόλω διατήρηση και βελτίωση των αρχαιολογικών χώρων που φιλοξενούνται στα διοικητικά τους όρια», προσθέτουν.

Με τη νέα απόφαση 19 μόνιμες θέσεις εξασφαλίζει ο Δήμος Δελφών

Λύση του ΥΠ.ΕΣ. στο πρόβλημα των εκπρόθεσμων αιτημάτων Δήμων για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες

Με νέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, μετά από παρέμβαση και του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, προστίθενται επιπλέον 500 μόνιμοι εργαζόμενοι στις 8.166 θέσεις  που έχουν ήδη προκηρυχθεί προκειμένου να καλύψουν τα κενά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

Η νέα αυτή απόφαση αφορά τους Δήμους που δεν έστειλαν εμπρόθεσμα τα αιτήματά τους στην αρχική προκήρυξη και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελική “λίστα” του ΥΠ.ΕΣ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Δελφών, ο οποίος, με την νέα υπουργική απόφαση θα εξασφαλίσει, τελικά, τις 19 θέσεις μόνιμου προσωπικού που τόσο έχει ανάγκη, ενώ από το Υπουργείο θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου, μετά την υπογραφή από τα συναρμόδια  υπουργεία, η νέα προκήρυξη να τρέξει άμεσα.

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: «Ανάσα» για 82.000 οφειλέτες του ΟΕΚ με νέα ρύθμιση

«Ανάσα» για 82.000 οφειλέτες του ΟΕΚ με νέα ρύθμιση

«Μία ακόμη δέσμευση που γίνεται πράξη»

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ).

Συνάντηση Κωστοπαναγιώτου - ΕΥΔΑΠ για τα θέματα της Φωκίδας

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο βουλευτής ν.Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγώτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ.Παπαδόπουλο και τον γενικό διευθυντή ύδρευσης κ.Καραγιάννη, ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου Άρδευσης του Ελαιώνα και της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην τεχνική εταιρία και την ΕΥΔΑΠ, όσον αφορά ένα από τα σημεία σύνδεσης υδροληψίας του έργου με τον κεντρικό αγωγό.

Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία σύνδεσης, προκυμμένου να μην χαθεί η αρδευτική περίοδος, και γι’ αυτό ζήτησε ευρεία σύσκεψη με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (που χρηματοδοτεί το έργο), την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, την ΕΥΔΑΠ Παγίων και την εταιρία, η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών για την κατάργηση του ΕΚΑΣ

   

Με την ελπίδα της κατάργησης «σκίσιμο» των μνημονίων , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεγέλασε τους πολίτες και τους παρέδωσαν  τη διακυβέρνηση της χώρας. Διατυμπανίζει για να απαλύνει την οργή και το θυμό των πολιτών , τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος με τα πολλά προβλήματα και τον αποκλεισμό δικαιούχων για ασήμαντους λόγους και ταυτόχρονα «τιμωρεί»  ακόμη μία φορά τους χαμηλοσυνταξιούχους , τα περήφανα γηρατειά.

    Το ΕΚΑΣ τέλος για 50.000 συνταξιούχους από τον επόμενο μήνα. Στο βοήθημα μπαίνει ουσιαστικά διπλό μαχαίρι καθώς μειώνεται και το ποσό, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ουσιαστικά μετά την 21 Δεκεμβρίου θα λαμβάνουν το επίδομα μόλις 185.000 συνταξιούχοι. Με βάση την απόφαση η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το ποσό που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι αναμένεται να μειωθεί 70% και ουσιαστικά αυτό που θα μείνει θα είναι ένα ελάχιστο ποσό. Για την ακρίβεια το ποσό που παίρνουν οι δικαιούχοι θα μειωθεί από τα 115 ευρώ που είναι σήμερα στα 35 ευρώ. Ακόμη και ένα ζευγάρι συνταξιούχων που και οι δύο δικαιούνταν 230 ευρώ ως σήμερα θα παίρνουν μόλις 70 ευρώ.

Δήλωση Κωνσταντίνου Χαλιορή για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Διεθνείς και εγχώριοι πολιτικοί αναλυτές με πείρα στην διεθνή διπλωματία, πολιτικοί αναλυτές και απλοί πολίτεςτης χώρας προσπαθούν μέρες τώρα να αποκωδικοποιήσουντον λόγο της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH για τα πολιτικά πρόσωπα και τους αυτοδιοικητικούς της Στερεάς και της Φωκίδας (video)

Για πρώτη φόρα παρουσιάστηκε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και την εκπομπή Βήμα για όλους δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH για τα πολιτικά πρόσωπα και τους αυτοδιοικητικούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγχαρητήρια επιστολή για τη νίκη του κ. Αυγερινού στέλνει η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών

Συγχαίρουμε το νέο Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Φωκίδας κ. Βασίλειο  Αυγερινό και τους συνεργάτες του που απέδειξαν ότι το  «κλείσιμο» της κάλπης σηματοδοτεί το άνοιγμα νέων συλλογικών προσπαθειών για την επιχειρηματικότητα στη Φωκίδα.

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια σας από την απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  - άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΡΙΝΗ;

Στη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή του Νομού Δράμας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το θέμα της υποστελέχωσης και ελλιπούς φύλαξης των μνημείων όλης της χώρας με αφορμή την υπολειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.