Log in
updated 2:59 PM EET, Dec 10, 2017

Περιφέρεια Στερεάς: Δύο μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας

Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ, ξεκινούν στη Φωκίδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργα που αποκαθιστούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών και αλλάζουν ριζικά την εικόνα των συγκεκριμένων δρόμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η Περιφέρεια διευκολύνει την διαδικασία καταβολής του μισθώματος των βοσκήσιμων γαιών 2016 & 2017

Υπενθυμίζουμε  τους κτηνοτρόφους των οποίων οι επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων τους βρίσκονται στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ότι στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μίσθωσης για τα έτη 2016 και 2017,  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( www.pste.gov.gr) και στη θέση «Θέλω να μάθω το μίσθωμά μου για τις βοσκήσιμες εκτάσεις» ανοίγει ειδική εφαρμογή (http://app.php.gov.gr/pste)  όπου οι κτηνοτρόφοι βάζοντας τα έξι (6) τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους μπορούν να πληροφορηθούν για τα μίσθωματα  που πρέπει να καταβάλουν και για τα δύο έτη. (2016, 2017)

Μπακογιάννης: Διεκδικούμε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν από την ενδεχόμενη αλλαγή του εκπαιδευτικού χάρτη των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας συζητήθηκαν σήμερα στη Λαμία, σε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής προς τους μελισσοκόμους

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνει τα ακόλουθα που αφορούν τους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Διανομή κρέατος από την Π.Ε.Φωκίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας στα πλαίσια της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, παραλαμβάνει ποσότητα κρέατος (μοσχάρι και χοιρινό) την Τρίτη 14/11/2017, προς αποκλειστική διάθεση στους ωφελούμενους – μέλη της κοινωνικής σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σπίτι της Λαμίας – Παρενέβη εισαγγελέας για να καθαριστεί (εικόνες)

Σε άθλιες συνθήκες ζούσε τα τελευταία χρόνια ένας λαμιώτης συνταξιούχος, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Λεωνίδου, πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας. Ενώ ο άνδρας μένει για πάρα πολύ καιρό στο εν λόγω διαμέρισμα, τα παράπονα και οι καταγγελίες των γειτόνων του για την κατάσταση του σπιτιού του ανάγκασαν τον εισαγγελέα να αναλάβει δράση.

Ενίσχυση των νέων αγροτών της Στερεάς Ελλάδας

Άνοιξε το σύστημα υποβολής νέων αιτήσεων για την ενίσχυση των νέων αγροτών. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 και προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η υποβολή, από τους υποψήφιους, Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι η παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία της φετινής καλοκαιρινής και φθινοπωρινής περιόδου, έχει επηρεάσει τόσο την ηρτημένη εσοδεία όσο και την φυσιολογία των μη αρδευόμενων ελαιοδέντρων με πιθανές επιπτώσεις στην καρποφορία των επόμενων ετών.

Επιστολή Μπακογιάννη στην Κονιόρδου για το Μουσείο των Δελφών

Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, αλλά και για τον εθνικό τουρισμό επισημαίνει με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μισθώνει λεωφορείο η Π.Ε.Φωκίδας για την μεταφορά πολιτών στην Αθήνα, για την κινητοποίηση κατά της κατάργησης λυκειακών τάξεων στη Φωκίδα

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φωκίδας σε πλήρη συνεννόηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας, συμπαραστέκεται στους μαθητές και τις οικογένειες τους και διαμαρτύρεται έντονα μαζί τους για την κατάργηση λυκειακών τάξεων στα λύκεια του Ευπαλίου, του Γαλαξιδίου, και της Δεσφίνας και μάλιστα στη μέση της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ενημέρωση από την Π.Ε. Φωκίδας για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών στο νομό

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι το έντομο αλευρώδης ο εριώδης (Aleurothrixus floccosus) έχει εμφανιστεί στα εσπεριδοειδή της παραλιακής ζώνης του Νομού. 

Η Στερεά σε νέα Τροχιά" για την ανομβρία ελαιώνων

Η παρατεταμένη ξηρασία  φέτος που έπληξε και πλήττει κυρίως τους ελαιώνες όπου καλλιεργούνται μη αρδευόμενες ελαιοποιήσιμες και επιτραπέζιες ελιές, στις χώρες της Μεσογείου και στη χώρα μας, όσον δε αφορά την Περιφέρεια μας στα γεωγραφικά διαμερίσματα κυρίως Εύβοια-Φθιώτιδα –Φωκίδα και δευτερευόντως Βοιωτία , φαίνεται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τις αποδόσεις και την ποιότητα της σημαντικής καλλιέργειας της Ελιάς. Οι επιπτώσεις αναμένονται σημαντικές τόσο για τον μεταποιητικό κλάδο και κυρίως στο εισόδημα των ελαιοκαλλιεργητών.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  –  Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

περί δημοσιοποίηση προσκλήσεων για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα 3.1.8,  4.1.20 & 3.1.22 για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020