Log in
updated 10:05 AM EEST, Apr 30, 2017

Πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου δίκυκλων μοτοσυκλετών στη Φωκίδα

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Φωκίδας ανακοινώνεται ότι:

Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως κυβισμού, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων η αναγραφόμενη διεύθυνση κατοικίας ή έδρα της επιχείρησης υπάγεται-ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας (Νομός Φωκίδας), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (ως εξής):

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

Στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2017 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση, επισκευή και αποκατάσταση των εξής τεσσάρων κτιρίων:

Κατσαγούνος: Αναγκαία η κατασκευή Ταμιευτήρα και αρδρευτικού δικτύου Τολοφώνας

Την 11-04-2017 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Ευάγγελου Κατσαγούνου σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης στο ΠΑΑ 2014-2020 του έργου «Κατασκευή Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο και αρδευτικού δικτύου».

Δράση της Π.Ε.Φωκίδας και της εταιρείας ‘ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.’ για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη

H Π.Ε. Φωκίδας στα πλαίσια των εορτών του Πάσχα με την ανεκτίμητη συνδρομή της εταιρείας ‘ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.’ διέθεσε και φέτος πακέτα αγάπης  σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Έργα 8,5 εκ ευρώ στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας - Μεταξύ αυτών κι η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν 7 έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.575.805,40 ευρώ που εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Π.Ε.Φωκίδας: Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε 4 σημεία της Ε.Ο. Ιτέας - Ναυπάκτου

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας – Δνση Τεχνικών Έργων στα πλαίσια συντήρησης του Εθνικού Δικτύου, εκτελεί υποέργα του έργου ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015-2016 και  2017’ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.800.000,00 €.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των πολιτικών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της προσέλκυσης επισκεπτών και της στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συμμετείχε στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 7,8 και 9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.

«Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών» με τη χρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών η «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών». Από τις 19 έως τις 29 Ιουνίου 2017, υλοποιούνται εντατικά διεπιστημονικά σεμινάρια, τα οποία θα απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές.

Open Στερεά Ελλάδα: Το πρώτο Περιφερειακό Κέντρο Καινοτομίας

Με στόχο να αποτελέσει η Στερεά Ελλάδα το κέντρο υποδοχής και υποστήριξης έξυπνων, δημιουργικών και καινοτόμων εφαρμογών για όλους τους τομείς δημόσιας πολιτικής, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το Κέντρο Καινοτομίας “Open”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της στρατηγικής “Έξυπνη Περιφέρεια”, που υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πρωτοβουλίες και πολίτες.

Λύση για τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας αναζητά η Π.Ε.Φωκίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου 2017 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φωκίδας σύσκεψη που είχε ως θέμα συζήτησης την εξεύρεση λύσης κατασκευής κόμβου για τη σύνδεση του ΒΙΟΠΑ με την υπ’ αριθ. 27 Εθνική οδό Άμφισσας - Γραβιάς.

Δημόσια διαβούλευση για θερμαλιστικό πάρκο στην Στερεά Ελλάδα

Τη στρατηγική της Περιφέρειας για την εξειδίκευση στις υπηρεσίες και τις υποδομές του τουρισμού ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Η εμπειρία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Η δημιουργία Θερμαλιστικού Πάρκου».