Log in
updated 7:21 AM EEST, Apr 27, 2018

Δήμος Δελφών - Ανακοίνωση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καλούνται οι ιδιοκτήτες - νομείς - επικαρπωτές αγροκτημάτων, οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός και εκτός πόλεων και αυτοτελών οικισμών για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα (ακόμα και όταν προέρχονται από τρίτους) και λοιπές εύφλεκτες ύλες σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26 και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου μας άρθρο 18.

Εκδήλωση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Η πόλη της Ιτέας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και επιτυχία την εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας,  στα πλαίσια της εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. 

Η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε με πρωτοβουλία  του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον»

Στόχος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιδημάρχου Άμφισσας προς το Φωκικό

ΠΡΟΣ: ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ
κ. Ηλία Τσίγκα, Πρόεδρο Δ.Σ.
Άμφισσα 33 100

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Επιθυμώ να εκφράσω προς εσάς, το διοικητικό συμβούλιο, τους προπονητές και τους αθλητές του ιστορικού σωματείου της πόλης μας, του Φωκικού, τα θερμά κι ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας 2017-18 και για την επάνοδο της ομάδας μας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Ο Φωκικός για όλους μας στην Άμφισσα δεν είναι απλά ένας ακόμα ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά αποτελεί διαχρονικά κορυφαίο πυλώνα εξωστρέφειας, υπερηφάνειας και προβολής της πόλης μας. Η συνεισφορά όλων όσοι μετείχαν ενεργά από διοικητική κι αγωνιστική θέση ευθύνης στην επιστροφή της ομάδας μας στις επιτυχίες και στην επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες, εκεί όπου ιστορικά ανήκει, είναι καίρια, ξεπερνάει τα στενά όρια του αθλητισμού και συνεπώς αποτελεί σημαντική συμβολή προς την πόλη μας γενικότερα.

Τέλος, θα επιθυμούσα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δ.Ε. Άμφισσας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας στο δύσκολο έργο για τη διάκριση στη νέα κατηγορία που ανοίγεται μπροστά σας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναδρομική έκθεση έργων ξυλογλυπτικής «Με την αίσθηση του ξύλου»

Ο Δήμος Δελφών και η Ομάδα Φίλων Μουσείου πόλης Ιτέας, είχαν την χαρά να συνδιοργανώσουν την αναδρομική έκθεση έργων ξυλογλυπτικής, του εκ Κίρρας ερασιτέχνη γλύπτη Ιωάννη Οικονόμου, κατά την διάρκεια της οποίας και υπό τον τίτλο “Με την αίσθηση του ξύλου” παρουσιάσθηκαν έργα, από την τελευταία δεκαετή ενασχόληση του δημιουργού με το ξύλο.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο κτήριο “Μερκούρη” στην Ιτέα και η διάρκειά της ήταν, από την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 έως και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Δημάρχου Δελφών κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου, της Αντιδημάρχου Δελφών - Δ.Ε. Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα- Τσακίρη, των Προέδρων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων και αρκετών επισκεπτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - " ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ"- ΙΤΕΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Πρόσκληση – Πρόγραμμα στην Εκδήλωση – Διαβούλευση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018  12:00 μ.μ.

Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο  Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) (www.ecorec.gr) υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:

 

  • Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
  • Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
  • Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας

Ευχαριστήριο Δ.Ε. Άμφισσας για τον επετειακό κύκλο εκδηλώσεων του Κάστρου των Σαλώνων

Άλλος ένας Επετειακός Κύκλος Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στη διοργάνωση της Γιορτής. Στόχος μας κάθε χρόνο να γινόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι μαζί, καλύτεροι. Μόνο έτσι η εικόνα της πόλης αλλάζει, μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.

Στόχος πλέον, καθώς πλησιάζουμε στο ορόσημο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας πρέπει να είναι η ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο άρτια διοργάνωση της επόμενης, 198ης επετείου, τον Απρίλιο του 2019. Ο στόχος αυτός συνιστά μια απαράγραπτη οφειλή όλων μας στην αποκατάσταση και την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και στο βάθεμα της ιστορικής συνείδησης των κατοίκων του τόπου μας και ιδιαίτερα των νέων μας. Ιδίως σε εποχές που η τόνωση του πατριωτικού μας φρονήματος προβάλλει ως αναγκαία προϋπόθεση για τον ορθό και ασφαλή προσανατολισμό της κοινωνίας μας προς το αύριο.

Σε δημόσια γνωστοποίηση οι μελέτες για την Περιφερειακή οδό Άμφισσας μέχρι το κάστρο

Η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δελφών έχοντας υπόψη:

- Τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν. 4014/11 (ΦΕΚ 209Α ́/21-09-2011) και του άρθρου 49 παρ. 3 του Ν. 4412/2016

- Το αρ. πρωτ. 263/19-7-2017 αίτημα της εταιρείας ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.

- Την αρ. 338/3.8.2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Δελφών περί αποδοχής δωρεάς σύνταξης μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή οδό Άμφισσας στο Τμήμα διασταύρωση με οδό προς Αγία Ευθυμία έως το κάστρο της Άμφισσας» από την εταιρεία ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.

- Την εκπόνηση της μελέτης από την σύμπραξη μελετητικών γραφείων ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε. – ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ – Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. – ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Ανακοινώνει ότι:

Κατατέθηκε στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας μας με το αρ. Πρωτ. 20371/7-9-2017 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (μελετητής Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε) και με το αρ. Πρωτ. 18651/16-8-2017 η Τοπογραφική (μελετητής ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε.), η Συγκοινωνιακή - Προμελέτη Οδοποιίας (μελετητής ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε.) και η Οριστική Γεωλογική Μελέτη (μελετητής ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ) της συνολικής μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή οδό Άμφισσας στο Τμήμα διασταύρωση με οδό προς Αγία Ευθυμία έως το κάστρο της Άμφισσας».

Σε οριστική συμφωνία ΕΥΔΑΠ Παγίων και Δήμος Δελφών

Σε συμφωνία για την επίλυση των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ κατέληξε σήμερα ο Δήμος Δελφών, ενώ ταυτόχρονα υπογράφηκε Πρωτόκολλο συναντίληψης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ Γεωρ. Δέδε και του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου με αντικείμενο την ενίσχυση του Δήμου Δελφών προκειμένου να υλοποιήσει απαραίτητα αναπτυξιακά για το Δήμο έργα.

Η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας παγίων ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Δελφών περιλαμβάνει τον μακροχρόνιο διακανονισμό αποπληρωμής της οφειλής από το αδιύλιστο νερό που χορήγησε η ΕΥΔΑΠ παγίων κατά τα έτη 2012-2017 (συνολικού ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, ήτοι 2 εκ. ευρώ περίπου ως το Σεπτέμβριο του 2014 κι 1 εκ.ευρώ έκτοτε και ως τον Απρίλιο του 2017), καθώς και την στο εξής εξακολούθηση χορήγησης αδιύλιστου νερού στη ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών με σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η άμεση άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Δελφών που είχε επιβάλει η ΕΥΔΑΠ Παγίων στις εμπορικές τράπεζες.