18Ιανουάριος2017

 

Amfissapress

Η Δ.Κ.Ιτέας για την έκθεση ζωγραφικής «Τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα»

Στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία , από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 έως και την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2017, έκθεση του Ιτιώτη κ. Μαλάκη Νίκου, με έργα ζωγραφικής και θέμα «Τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα».

Ανταπάντηση Δημάρχου Δελφών προς κ. Παν. Ταγκαλή για τα τέλη

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε ακραίες θέσεις και άστοχους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Παναγιώτης Ταγκαλής - Περί αυξήσεων των δημοτικών τελών καθαριότητας

Είναι πρωτοφανές να πανηγυρίζει μια Δημοτική Αρχή για αυξήσεις ύψους 40~65 % που επέβαλε στους Πολίτες !

Δ.Δελφών: Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4039/2012 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο  46 του Ν. 4235/14

Πλήρης δικαίωση του Δήμου Δελφών-Απερρίφθη ομόφωνα η προσφυγή Ταγκαλή για τα τέλη

Ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής επί δύο και πλέον έτη επιχείρησε, εν ψυχρώ, συνειδητά και συστηματικά, την οικονομική εξόντωση του Δήμου Δελφών.

Τοποθέτηση Δήμου Δελφών για τις εξελίξεις στο Γ.Ν. Άμφισσας

Όπως ενημέρωσε η 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας μέσω του επικεφαλής της κ. Νέστορα Αντωνίου, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 επιστρέφει στη θέση του στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ο Ιατρός Αναισθησιολόγος Τσαγκάρης Ηλίας, Επιμελητής Α΄ από το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου ήταν μετακινημένος. Επίσης, επίκειται να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πρόσληψης ενός μόνιμου Ιατρού Παθολόγου που θα στελεχώσει την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Άμφισσας, ενώ, τέλος, προχωρούν οι κρίσεις υποψήφιων Παθολόγων και Μαιευτήρων για την κάλυψη 2 επιπλέον μόνιμων θέσεων, δηλαδή ενός Παθολόγου και ενός Μαιευτήρα.

Ενημέρωση για τα σχολεία του Δήμου Δελφών την Παρασκευή 13/1/2017

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνου αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού λόγω των καιρικών συνθηκών. Όλες οι άλλες σχολικές μονάδες του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

117.000 € και δύο θέσεις εργασίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το αίτημα ένταξης της πράξης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών», συνολικής δημόσιας δαπάνης 117.000,00 € και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 117.000,00 € στο ΕΠ «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τελικά η συνάντηση στην 5η ΥΠΕ

Για το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε η συνάντηση των θεσμικών εκπροσώπων της Φωκίδας με τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου στην Λάρισα, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, αλλά είχε αναβληθεί με πρωτοβουλία του κ. Αντωνίου λόγω των καιρικών συνθηκών .

Ημερίδα στους Δελφούς: Σεισμοί και Αντισεισμική Προστασία

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών πραγματοποιείται Ημερίδα με θέμα "Σεισμοί και Αντισεισμική Προστασία" σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, του Δήμου Δελφών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, με τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Αναβλήθηκε η συνάντηση για το Νοσοκομείο Άμφισσας

Ενημερώνουμε το αναγνωστικό σας κοινό ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 συνάντηση στη Λάρισα του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, του Δημάρχου Δελφών και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξων του Δήμου Δελφών με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου για το θέμα του Αναισθησιολόγου του Γ.Ν. Άμφισσας και γενικότερα για την υπολειτουργία και την υποστελέχωση του νοσοκομείου δε θα πραγματοποιηθεί.

Σε άνοδο ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Ιτέα και το Δήμο Δελφών

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Ιτέας είναι τα συγκριτικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Ένωση Λιμένων Ελλάδας για την περίοδο από το 2013 ως το 2016.

Νοσοκομείο Άμφισσας: Στην 5η ΥΠΕ Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Δήμαρχος Δελφών και επικεφαλής παρατάξεων

Άλλη μια πρωτοβουλία στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αναληφθεί για την επαναφορά του Γ.Ν. Άμφισσας σε κατάστση ορθής λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη από τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού.

Ενημέρωση για την κατάσταση στο Δ. Δελφών λόγω του ολικού παγετού

Στο πλαίσιο της διαρκούς πληροφόρησης προς τους δημότες και τους κατοίκους του ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το κύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων εξομαλύνεται σταδιακά και σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζεται με επάρκεια από τα μέσα και τους υπαλλήλους του δήμου μας. Οι αλατιέρες, ταυτόχρονα, εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση του ολικού παγετού που έχει ενσκύψει.

Ανακοίνωση του Δήμου Δελφών για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες

Αγαπητοί συνδημότες,

Σε όλο το Δήμο Δελφών υπάρχει ολικός παγετός και όλες οι δυνάμεις μας δουλεύουν ασταμάτητα ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας δρόμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή μας.

Ροή Ειδήσεων του AmfissaPress

Τοπικη Επικαιροτητα Ελλαδα και Κοσμος
 

Το AmfissaPress.gr έχει αποκλειστική συνεργασία για το Νομό Φωκίδας με τις ακόλουθες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:

minibanner-protothema

minibanner-ethnos