Log in
updated 8:33 AM EEST, Oct 18, 2017

Ευχαριστήριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Δελφών προς την WISE GREECE

Ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η Επιτροπή Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά τροφίμων προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σημαντικά οφέλη από την Ημερίδα για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Δελφών

Μια ιδιαίτερη συμβολή σε ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας όλων, στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και στην ενημέρωση του κοινού και των εμπλεκόμενων φορέων με τελικό στόχο την ορθολογική και βιώσιμη αντιμετώπισή του, αποτέλεσε η προχθεσινή ημερίδα που πραγματοποίησε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα ο Δήμος Δελφών.

Ορκωμοσία νέων τοπικών συμβούλων στο Δήμο Δελφών

Ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου η νέα σύμβουλος της Δ.Κ. Δεσφίνας κα. Μολλέ Φανή. Η νέα αυτοδιοικητικός αντικαθιστά την κα. Παναγούλα Μέγκου στο αξίωμά της στο συμβούλιο της Δ.Κ. Δεσφίνας.

Ιτέα: Τα εγκαίνια του κτιρίου «Κληρονομιά Μερκούρη»

Στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Αγκάλης, το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκαν τα επίσημα εγκαίνια του κτιρίου «Κληρονομιά Μερκούρη» παρουσία του Βουλευτή Ν. Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, του Δημάρχου Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, της Αντιδήμαρχου Δελφών –Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη και πλήθος κόσμου.

Ημερίδα με θέμα «Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης»

Ο Δήμος Κορινθίων, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ)  «O ΑΡΙΩΝ»  και η Οργανωτική Επιτροπή του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης» συνδιοργάνωσαν, στις 9 Οκτωβρίου 2017 ημερίδα στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ» με θέμα: «Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης».

Επίσκεψη Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο του Δήμου Δελφών

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Δήμου Δελφών ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στη Φωκίδα για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Ημερίδα του Δήμου Δελφών για τα αδέσποτα ζώα

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι από τα πλέον σύνθετα και δισεπίλυτα όχι μόνο για το Δήμο Δελφών, αλλά σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας και με ευαισθητοποιημένους για το ζήτημα συνδημότες μας έχει ήδη αναπτύξει σημαντική και συστηματική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών που προκαλούνται από τη διαρκή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, το θέμα, λόγω ακριβώς της συνθετότητάς του συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας των δημοτών μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΤ ΕΝΤΟΜΟΥ RΗYNCHOPHORUS FERRUGINEUS (Κόκκινο Σκαθάρι)

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας στα πλαίσια της εφαρμογής του  Σχέδιου Δράσης και της λήψης μέτρων για την πρόληψη και περιορισμό της εξάπλωσης του εντόμου Rhynchophorus ferrugineus, και για το έτος 2017 , έχει λάβει μία συγκεκριμένη στρατηγική απόφαση, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε ένα περιβάλλον μειωμένων οικονομικών πόρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τον "ΑΡΙΩΝ"

Η αλήθεια είναι ότι σε προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο είπαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι για τη συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ» αλλά σήμερα εκφράζουμε την αντίθεσή  μας, μιας και σε ανάγνωση της ιστοσελίδας του  ΣΠΟΑΚ ΑΡΙΩΝ βλέπουμε ως χορηγούς τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, τη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, τις ιχθυοκαλλιέργειες  ΝΗΡΕΥΣ. Λείπει βέβαια η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ για να ολοκληρωθεί το έγκλημα!!!

Δήμος Δελφών - Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας

Αναφορικά με τις κυοφορούμενες εξελίξεις για την αναδιάρθρωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα και τις σχετικές ζυμώσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα, θέτουμε στη γνώση των συνδημοτών μας τα εξής:

Χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε οικονομικά αδύνατους δημότες της Δ.Κ. Άμφισσας για τις ημέρες των Χριστουγέννων από το Κληροδότημα Χρήστου Μαχαιρά

Γνωστοποιείται ότι ύστερα από την αριθμ. 14/24-02-2017 απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας και την αριθμ. 92/10-04-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών πρόκειται να διατεθεί το ποσό των 6.000€ από το ταμείο του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης Κληροδότημα Χρήστου Μαχαιρά υπέρ οικονομικά αδυνάτων δημοτών της Δ.Κ. Άμφισσας για τις ημέρες των Χριστουγέννων,