Log in
updated 7:21 AM EEST, Apr 27, 2018

Ο Σάββας Γιαννοσπύρος για την σιωπή γύρω από τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Άμφισσας

«Τα όσα συμβαίνουν τελευταία με το τμήμα του ΤΕΙ Άμφισσας μοιάζουν με κακόγουστη φάρσα, καθώς έχει περιέλθει στη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή του, ενώ άπαντες οι τοπικοί φορείς είναι ενημερωμένοι, χωρίς όμως να θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν.»

Αγαπητοί φίλοι του Amfissapress,

Στο  χθεσινό  φύλλο της τοπικής εφημερίδας  η «Η Ώρα της Φωκίδας» (23 & 24-09-2017) με πρόλογο το ανωτέρω κείμενο και με κεντρικό τίτλο «ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ» περιγράφεται , με τον πιο γλαφυρό αλλά και  οδυνηρό τρόπο ,η σχεδιαζόμενη δυστυχώς υποβάθμιση ή κατάργηση του ΤΕΙ της Άμφισσας.

Αναφέρεται  μάλιστα και η ένοχη αποσιώπηση του σοβαρού αυτού ζητήματος από τους γνωρίζοντες τις κυβερνητικές προθέσεις, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ.

Θα περίμενε όμως κανείς ότι (και μετά τη σημαντική αυτή δημοσίευση) όλοι αυτοί ,που συγκροτούν αυτή την  περίεργη και ευκαιριακή «Ένοχη Σιωπή» ,θα ενεργοποιηθούν ή τουλάχιστον θα μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους πολίτες της Φωκίδας. Ούτε ενημέρωση είδαμε ,ούτε ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  δεν εξέδωσαν (ενώ καθημερινά μας βομβαρδίζουν  για  ανούσια ή ήσσονος σημασίας  ζητήματα) και  με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι ΚΑΝΕΝΑ όργανο Περιφερειακής ή Τοπικής Διοίκησης  δεν συνεκλήθη  ΕΚΤΑΚΤΑ για να αποφασίσει για το ΜΕΙΖΟΝ αυτό ζήτημα της περιοχής μας.

Τόσο σίγουροι  είναι ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας ή ο Αντιπεριφερειάρχης  Φωκίδας για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικές με το ΤΕΙ της Άμφισσας;!

Τόσο βεβαιωμένος είναι ο Βουλευτής Φωκίδας (που μιλά μάλιστα για αναβάθμιση του σε ΑΕΙ) για τους σχεδιασμούς του Υπουργού του;!

Τόσο πεπεισμένος είναι ο Δήμαρχος Δελφών (από όλους αυτούς) που επιδεικνύει  αυτή την απίστευτη μακαριότητα και υπνηλία;!

Τόσο ενημερωμένος θετικά (ή ανενημέρωτος)  είναι τελικά ο Πρόεδρος της  Δημοτικής  Ενότητας Άμφισσας , που αντιμετωπίζει  το ΚΥΡΙΑΡΧΟ  αυτό θέμα με αυτή τη μοναδική απραξία και ακινησία;!

Είχαν και έχουν όμως υποχρέωση (ακόμα και εάν είχαν δεδομένα-λυμένα αυτά που τους ρωτάμε) να ενημερώσουν και να καθησυχάσουν τους τελούντες σε άγνοια και ανησυχία συμπολίτες τους.

Έπρεπε (και πρέπει) ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να συγκληθούν ΕΚΤΑΚΤΑ όλα τα Συμβούλια (όλων των βαθμίδων) και να ξεκαθαρίσουν-επισημάνουν  τη διαρκή θέληση των κατοίκων της Φωκίδας, για ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ – ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  του ΤΕΙ της Άμφισσας.

«Οι καιροί ,ου μενετοί !!»

Οψόμεθα…..

Άμφισσα 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

Με εκτίμηση

Σάββας Γιαννοσπύρος

Πολίτης της Φωκίδας

(Οικονομολόγος)

Σχόλια  

-4 #1 Αμφισσιώτης 27-09-2017 16:22
Αν ο Δήμος, η Περ. Ενότητα, κλπ. αρμόδιοι, με τα τόσα λεφτά που έπεσαν στην περιοχή, είχαν φροντίσει να κάνουν πράγματα για να βγει η περιοχή από τη φτώχεια και τη μιζέρια, δεν θα χρειαζόταν να μιζεριάζουμε κάθε τόσο που αποφασίζεται ή πάει να αποφασιστεί κάτι για το ΤΕΙ. Η Λιβαδειά έχασε ολόκληρο Πανεπιστήμιο αλλά δεν τα έβαψε και μαύρα! Ας κάνουμε εμείς κάτι σοβαρό για την περιοχή μας και ας αφήσουμε το ΤΕΙ να κάνει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του, κιαν συμπίπτουν τα ενδιαφέροντά μας,πάει καλά, αν όχι, ποδαράκια έχουμε (αναπτυξιακούς πόρους) ας τα βάλουμε κάτω να σηκωθούμε όρθιοι. Το ΤΕΙ έχει καταντήσει να είναι το πολιτικό δεκανίκι των ανεπρόκοπων και των άχρηστων που μας κυβερνούν τα τελευταία 20 χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση