Log in
updated 7:21 AM EEST, Apr 27, 2018

Χρ. Βανδώρος: Σκέψεις για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Το 2016 ετοιμάζεται να παραχωρήσει την θέση του στο 2017 και το θέμα «Γηροκομείο Άμφισσας» εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα, ακόμη, προβλήματα του Δήμου και συνολικά της περιοχής μας.

 

Βέβαια, είναι απορίας άξιο, πως τόσες προσφορές ευεργετών, τόση περιουσία, δεν στάθηκε ικανή μαζί με τα χρήματα των συνταξιούχων γερόντων τροφίμων του ιδρύματος, να το στηρίξουν έστω για ελάχιστο χρόνο. Αντίθετα, φαίνεται ολοκάθαρα πως πρωτοταξίδεψε με σκοπό να ναυαγήσει, και ακολούθως  να σαπίσει παρατημένο.

Νόμοι ¨"παράνομοι" από "εξουσίες άδικες" έχουν φροντίσει για κάθε τέτοια περίπτωση.  Τα γρανάζια της κάθε αρχής,  η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, των δικηγόρων τα πονήματα και των πολιτικών τα αποτελέσματα δυστυχώς βραχυκυκλώνουν τα πάντα ώστε στο τέλος η «υπόθεση» να χάνεται στου νεκροθάφτη χρόνου την μαύρη τρύπα.

Κατά καιρούς διάφοροι ρομαντικοί (;) ίσως ανακινήσουν σε κάποιες σελίδες τέτοια ζητήματα, που σαν διάττοντες αστέρες γρήγορα θα εξαφανιστούν.

Ο χρόνος να περνάει και όλα βρίσκουν τον δρόμο της λήθης.
Όμως για το γηροκομείο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όσο τα περιουσιακά στοιχεία των ευεργετών αντέχουν τόσο θα επανέρχεται το θέμα. Ας το πάρουν αυτό υπόψη τους όλοι όσοι νομίζουν πως έχουν ξεμπερδέψει…

 Το πρόβλημα θα υπάρχει όσο το κλειστό οίκημα στο κέντρο της Άμφισσας συναντά τα βλέμματα των κατοίκων και των εργαζομένων του.

Τα ερωτήματα θα πλανώνται αναπάντητα όσο κανένα πόρισμα ελεγκτικού μηχανισμού δεν μπαίνει στον κόπο να πληροφορήσει για το τι και πώς.
Υπάρχει απάντηση τουλάχιστον για ένα καινούργιο ξεκίνημα;
Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αντισταθμιστικά της μεταλλείας και των εγκατεστημένων ΑΠΕ.

Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε για τα αντισταθμιστικά του Μόρνου και τις διεκδικήσεις επί αυτών.

Γνωρίζουμε για τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΠΥ.

Ας είμαστε σίγουροι, πως αν διατεθούν χρήματα από τα αντισταθμιστικά, άμεσα, θα μπορέσει το γηροκομείο να ορθοποδήσει.

Πιστεύουμε πως ευχερώς πλέον και ο ΕΟΠΠΥ θα αποδώσει τα παρακρατηθέντα ποσά, ώστε συγχρόνως με ένα λογικό από την κυβέρνηση διακανονισμό στο ΙΚΑ κλπ να μπορέσει να λειτουργήσει.

Φυσικά αν τα παραπάνω αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση, τότε ικανή θα είναι η κατάλληλη οικονομοτεχνική μελέτη για την λειτουργία του ιδρύματος.

Πιθανόν η συνεργασία με το αντίστοιχο της Ιτέας να είναι αναγκαία ή τουλάχιστον απλά κάποιος καταμερισμός εργασιών και υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας πχ στο πεδίο της παρασκευής γευμάτων κτλ.
Ίσως μερικοί, που "ποντάρουν" στην κολακεία των τοπικών κοινωνιών που θα χάσουν για ένα χρόνο κάποια ποσά να δυσαρεστούνται από τέτοιες απόψεις. Αυτό που μετράει όμως για το κοινωνικό σύνολο, πιστεύουμε πως είναι η άμεση λειτουργία του γηροκομείου Άμφισσας. Οι ανάγκες των ανήμπορων, οι θέσεις εργασίας που θα ξαναδημιουργηθούν, η ανακούφιση στην τοπική αγορά.

Τι λένε οι κατέχοντες την τοπική εξουσία κάθε βαθμίδας επί όλων αυτών;
ΘΕΛΟΥΝ τη ΛΥΣΗ;

 Ενδιαφέρονται για την κοινωνική ανταποδοτικότητα έργων και πράξεων ή τα αντιμετωπίζουν όλα σαν μπροσούρες, κηδειόσημα λιτανείας τετελεσμένων και τελευσάντων;
Ιδού η Ρόδος κύριοι. Να ελπίσουμε;

 Χ. Βανδώρος

 

Σχόλια  

+28 #1 YOLO 21-12-2016 21:27
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ!

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!!!
+39 #2 PROPAGANDIST 21-12-2016 22:27
Ποια αντισταθμιστικά; Ένα ακόμα ψέμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του αόρατου βουλευτή της αριστεράς. Πότε θα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς; Δείχνουν δήθεν προσχηματικά ότι προσπαθούν και νοιάζονται, αλλά στην πραγματικότητα, το μόνο, που κάνουν είναι να απολαμβάνουν τις ανέσεις της εξουσίας, διορίζοντας τους κολλητούς. Είναι αδιάφοροι και εντελώς άσχετοι, κολλημένοι στις ιδεοληψίες τους. Πρέπει να φύγουν, αλλιώς η ζημιά θα είναι τεράστια.
+25 #3 Syrizaios πρώην 22-12-2016 15:51
Απορώ με το θράσος ορισμένων που αντί να ανοίξουνε κάποιο λαγούμι και να εξαφανιστούν από προσώπου γης, παριστάνουν τους τιμητές.Καλά στο Τσίπρα δεν περισσεύει η τσίπα, με εσάς τους υπόλοιπους βολεμένους χειροκροτητές του, και απομυζητές που δημοσίου, το ίδιο ισχύει; Μιλάμε για πολλούς μεγάτονους θράσος.
-20 #4 Χρήστος Βανδώρος 23-12-2016 16:25
κάποιοι γράφουνε επώνυμα την άποψη τους και κάποιοι βρίζουνε ανώνυμα. Ο καθένας δίνει από ότι του περισσεύει. Χρηστος Βανδώρος
+11 #5 αντι-αΒΑΝταΔΩΡΟΣ 26-12-2016 01:02
Πολύ.. σοφολογιώτατος μας προέκυψες !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση