Log in
updated 3:14 PM EET, Feb 18, 2018

Εγκύκλιος για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

Αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια" η εγκύκλιος που εξειδικεύει επιπλέον σημεία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα:

• Ορίζει ρητά ότι αίτηση για ρύθμιση μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι, ανεξαρτήτως αν θεωρείται ότι δεν ασκούν, κατά τα τυπικά κριτήρια, επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. ανταποκριτές ξένου τύπου).

• Διευκρινίζει ότι ρυθμίζονται και τα πρόστιμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην έννοια της Βασικής Οφειλής, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

• Ορίζει την διαδικασία υποβολής της αίτησης μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

• Επιτρέπει τη ρύθμιση οφειλών που αμφισβητούνται δικαστικά από τον οφειλέτη. Με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες αποφεύγουν επιπλέον επιβαρύνσεις.

Κεφαλογιάννη-Κόνσολας: «Τουριστική ανάπτυξη με κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους δεν γίνεται»

Το ζήτημα που έχει προκύψει με το ωράριο λειτουργίας του Μουσείο και του αρχαιολογικού χώρου Δελφών δεν λύνεται με προχειρότητα. Τέτοια ζητήματα εθνικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και μακρια από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα προνόμια των βουλευτών

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωσή της τονίζει τη σταθερή και αμετακίνητη θέση της κατά των βουλευτικών προνομίων:

Ο κ. Τσίπρας δεν πάει στους Δελφούς

Ο κ. Πρωθυπουργός μας απαντώντας εχθές στην καθιερωμένη ερώτηση της Παρασκευή από τον κ. Λεβέντη -την όποια μπορούμε να την κωδικοποιήσουμε για χάρη συντομίας με τη φράση "πως πάει το θεάρεστο έργο της κυβέρνησής σας κ. Πρωθυπουργέ;" - είπε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος δεν το "παίζει σοφός να πηγαίνει στους Δελφούς να δίνει συμβουλές", μεμφόμενος τις σημαντικές προσωπικότητες που μετείχαν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αφήνοντας φτηνές αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.

Το Υπουργείο Εργασίας για τις εισφορές των αγροτών

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ιδίως για τα ζητήματα του ασφαλιστικού, απαντώντας το πρωί στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σημείωσε:

ΚΙΝΗΜΑ: Από τον Ομπάμα στον Τραμπ - Οι πρώτες κινήσεις

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με αφορμή τις πρώτες αποφάσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος Ομπάμα παρέδωσε μια αναμορφωμένη πολιτική της Αμερικής. Ήταν μία πολιτική που ο ίδιος εγκαινίασε με στόχο οι ΗΠΑ να παίξουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην πολυμερή διαχείριση των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης και μάλιστα, με σημαντικά αποτελέσματα, όπως της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.