18Ιανουάριος2017

 

Amfissapress

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατά του ΠΑΚΟΕ, με στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος

«Πάνω από το 97% των υδάτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση και τα υπόλοιπα ως καλής κατάστασης», διαβεβαιώνει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά από την ανησυχία που προκάλεσε έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία οκτώ ακτές στην περιοχή του Σαρωνικού και Αργολικού Κόλπου είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Υποχρεώσεις δικαιούχων σημείων υδροληψίας που κάνουν αγροτική χρήση ύδατος μέσω ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (K.Y.A) που προγραμματίζουν να προωθήσουν άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ιωάννης Τσιρώνης, κατόπιν συνεργασίας με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καταργείται η προθεσμία της 31ης Μαΐου 2016 για την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) στις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες εγκαταστάσεις αγροτικής χρήσης, για τις οποίες έχει λήξει ή δεν υπάρχει άδεια χρήσης ύδατος.

Η ''διαστημική ακτινογραφία'' του Μόρνου

Αξιοσημείωτες παραμορφώσεις, που άγγιξαν σε μέγεθος ακόμη και τα 6 εκατοστά, υπέστη τα προηγούμενα χρόνια το φράγμα του Μόρνου εξαιτίας τεσσάρων σεισμικών δονήσεων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα "Λίμνες Ελλάδας"

Η Ance Ngo αγαπάει τη φύση και διοργανώνει ένα Project φωτογραφίας για να τη τιμήσει. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης των λιμνών της Ελλάδας, η Ance διοργανώνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω Instagram.

Γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στη Λίμνη Πλαστήρα

Σας καλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου  Πόλεων με Λίμνες, που θα πραγματοποιηθείστην αίθουσα του Ξενοδοχείου KazarmaResort & Spa στα Καλύβια Πεζούλας της Λίμνης Πλαστήρα, το Σάββατο και την Κυριακή 7, 8 Νοεμβρίου 2015, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μάθετε πού είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε δήμους με ένα κλικ

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Τολοφώνα

Την Τετάρτη 12/8/2015 θα ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Π.Ε. Φωκίδας στην Δ.Ε. Τολοφώνας.

Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Άμφισσα

Την Δευτέρα 10/8/2015 θα ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Π.Ε. Φωκίδας στην Δ.Ε. Ἀμφισσας.

Δασικές πυρκαγιές (τηλεοπτικό σποτ 2015)

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ετοίμασαν και σας παρουσιάζουν στο συνημμένο βίντεο το νέο κοινωνικό μήνυμα για πρόληψη και προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Tο KOYM-KOYAT

Aνήκει στο γένος  fortunella, και αποτελεί ιθαγενές της ΝΑ Κίνας με μικρά αειθαλή καρποφόρα δέντρα και θάμνους. Το κούμ κουάτ παράγει πολλούς καρπούς , μικρούς σε μεγεθος και χρώματος πορτοκαλί. Καλλιεργούνται εκτός απο την Κίνα και την Ιαπωνία, σε πολλές περιοχές της υποτροπικής ζώνης και παράγουν καρπούς με φλοιό παχύ, σαρκώδη, γλυκύ και φαγώσιμο.

Τα μικροάλγη και η συμβολή τους στην ανθρώπινη υγεία

Οι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται σταδιακά για διάφορες ασθένειες οπως είναι η χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις , οστεοπόρωση και καρκίνος, και εξετάζουν σοβαρά την σχεση που έχει η σωστή διατροφή και η μείωση του ρίσκου εμφάνισης αυτών των ασθενειων.

Καλλιεργώντας μανιτάρια στο σπίτι

Πολλοί αναρωτιούνται άν μπορούν να καλλιεργήσουν μανιτάρια στο σπίτι. Η αλήθεια είναι οτι μπορούν, αρκεί ο χώρος να είναι σκοτεινός και να διαθέτει κάποιες προδιαγραφές.

Το καρότο, καλλιέργεια και βιολογική αξία

Το καρότο είναι ο πιό σημαντικός αντιπρόσωπος της οικογένειας των Σκιαδανθών. Είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί για φαρμακευτικούς σκοπούς και αργότερα ώς είδος διατροφής. Καλλιεργείτο στην Αρχαία Ελλάδα και αναφέρεται απο τον Διοσκουρίδη με το όνομα Σταφυλινός.

TΡΙΓΩΝΕΛΛΑ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

Το φυτό. Είναι ποώδες και αποτελεί απαραίτητο άρτυμα για την Παρασκευή του παστουρμά με την γνωστή βαρειά οσμή στον οποίο και προσδίδει. Καλλιεργείται κυρίως ως φαρμακευτικό για τα πλούσια σε βλένα σπέρματα του. Ως κτηνοτροφικό φυτό, είτε χρησιμοποιείται ο σπόρος είτε η χλωρή μάζα του, πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες ειδάλλως προσδίδει μία απωθητική κακοσμία στο γάλα και στο κρέας. Συνήθως συγκαλλιεργείται με άλλα φυτά οπως είναι ο βίκος , το κριθάρι, το τριφύλλι, η μηδική κα. Η ποσότητα για την καλλιεργεία ενός στρέμματος ανέρχεται σε 2,5 με 3 κιλά ανά στρέμμα όταν συγκαλλιεργείται. Επιπλέον, τα άλλα έρποντα ψυχανθή βρίσκουν στήριξη στην τριγωνέλλα.

Ροή Ειδήσεων του AmfissaPress

Τοπικη Επικαιροτητα Ελλαδα και Κοσμος
 

Το AmfissaPress.gr έχει αποκλειστική συνεργασία για το Νομό Φωκίδας με τις ακόλουθες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες:

minibanner-protothema

minibanner-ethnos