Log in
updated 3:31 PM EEST, Aug 23, 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το έργο LIFE SOL-BRINE της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (επιστημονικός υπεύθυνος: Καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου) και του Δήμου Τήνου επιλέχθηκε ως υποψήφιο για τα “Πράσινα Βραβεία” (Green Awards) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατά του ΠΑΚΟΕ, με στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος

«Πάνω από το 97% των υδάτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση και τα υπόλοιπα ως καλής κατάστασης», διαβεβαιώνει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά από την ανησυχία που προκάλεσε έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία οκτώ ακτές στην περιοχή του Σαρωνικού και Αργολικού Κόλπου είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Υποχρεώσεις δικαιούχων σημείων υδροληψίας που κάνουν αγροτική χρήση ύδατος μέσω ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (K.Y.A) που προγραμματίζουν να προωθήσουν άμεσα ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ιωάννης Τσιρώνης, κατόπιν συνεργασίας με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καταργείται η προθεσμία της 31ης Μαΐου 2016 για την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) στις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες εγκαταστάσεις αγροτικής χρήσης, για τις οποίες έχει λήξει ή δεν υπάρχει άδεια χρήσης ύδατος.

Η ''διαστημική ακτινογραφία'' του Μόρνου

Αξιοσημείωτες παραμορφώσεις, που άγγιξαν σε μέγεθος ακόμη και τα 6 εκατοστά, υπέστη τα προηγούμενα χρόνια το φράγμα του Μόρνου εξαιτίας τεσσάρων σεισμικών δονήσεων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στη Λίμνη Πλαστήρα

Σας καλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου  Πόλεων με Λίμνες, που θα πραγματοποιηθείστην αίθουσα του Ξενοδοχείου KazarmaResort & Spa στα Καλύβια Πεζούλας της Λίμνης Πλαστήρα, το Σάββατο και την Κυριακή 7, 8 Νοεμβρίου 2015, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μάθετε πού είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε δήμους με ένα κλικ

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Δασικές πυρκαγιές (τηλεοπτικό σποτ 2015)

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ετοίμασαν και σας παρουσιάζουν στο συνημμένο βίντεο το νέο κοινωνικό μήνυμα για πρόληψη και προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Tο KOYM-KOYAT

Aνήκει στο γένος  fortunella, και αποτελεί ιθαγενές της ΝΑ Κίνας με μικρά αειθαλή καρποφόρα δέντρα και θάμνους. Το κούμ κουάτ παράγει πολλούς καρπούς , μικρούς σε μεγεθος και χρώματος πορτοκαλί. Καλλιεργούνται εκτός απο την Κίνα και την Ιαπωνία, σε πολλές περιοχές της υποτροπικής ζώνης και παράγουν καρπούς με φλοιό παχύ, σαρκώδη, γλυκύ και φαγώσιμο.

Τα μικροάλγη και η συμβολή τους στην ανθρώπινη υγεία

Οι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται σταδιακά για διάφορες ασθένειες οπως είναι η χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις , οστεοπόρωση και καρκίνος, και εξετάζουν σοβαρά την σχεση που έχει η σωστή διατροφή και η μείωση του ρίσκου εμφάνισης αυτών των ασθενειων.