Log in
updated 8:44 AM EEST, May 21, 2018

Άμφισσα: Την Τετάρτη 31/01 ο διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική παρέμβαση πεζοδρόμησης στην Γιαγτζή

Την Τετάρτη 31/1/2018 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ Ν. ΓΙΑΓΤΖΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ", προϋπολογισμού 63.000€.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή χωροδικτυωμάτων όπως στην ανωτέρω εικόνα, την εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος των ζαρντινιερών και λοιπές σύνοδες εργασίες, ενώ ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 60 ημέρες.

Αναλυτικά η παρέμβαση (αποσπάσματα Τεχνικής Έκθεσης):

Η πεζοδρόμηση της οδού ΓΙΑΓΤΖΗ χωρίζεται σε τρία τμήματα.

1ο τμήμα – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ – ΔΙΑΚΟΥ
Τοποθετούνται τέσσερα ολοκληρωμένα (4) συμπλέγματα, με μεταξύ τους κενό περίπου 7,75 μ. όπου ανά δύο (2) θα ενώνονται με το μεταλλικό χωροδικτύωμα. Στην διασταύρωση της οδού ΓΙΑΓΤΖΗ με την οδό Ανδρούτσου τοποθετούνται δύο (2) κολωνάκια, τα οποία κατά την ώρα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, αλλά και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το έδαφος.

2ο τμήμα – ΔΙΑΚΟΥ-ΙΩΑΝ. ΓΑΤΟΥ
Τόσο στο τμήμα της οδού ΓΙΑΓΤΖΗ στην διασταύρωση με την οδό Παπαχρήστου, όσο και στην συνέχεια της μέχρι την διασταύρωση με την οδό Ιωαν. Γάτου τοποθετούνται, δύο ολοκληρωμένα (2) συμπλέγματα, με μεταξύ τους κενό περίπου 5,00 μ. και 8,25 μ αντίστοιχα. Στην διασταύρωση της οδού ΓΙΑΓΤΖΗ με την οδό Ιων. Γάτου τοποθετούνται δύο (2) κολωνάκια, τα οποία κατά την ώρα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, αλλά και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το έδαφος.

3ο τμήμα – ΙΩΑΝ. ΓΑΤΟΥ- ΣΤΑΛΛΟΥ
Στο τμήμα αυτό, το οποίο έχει και το μεγαλύτερο μήκος, τοποθετούνται πέντε ολοκληρωμένα (5) συμπλέγματα, με μεταξύ τους κενό περίπου 7,90 μ. όπου ανά δύο (2) θα ενώνονται με το μεταλλικό χωροδικτύωμα, στην αρχή και στο τέλος του τμήματος της οδού. Στην διασταύρωση της οδού ΓΙΑΓΤΖΗ με την οδό Σταλλού τοποθετούνται δύο (2) κολωνάκια, τα οποία κατά την ώρα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, αλλά και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το έδαφος.

Για την άρδευση των φυτών στις ζαρντινιέρες, που θα τοποθετηθούν μελλοντικά, προβλέπεται η κατασκευή αυτοματοποιημένου δικτύου άρδευσης κατά μήκος της οδού Ν. Γιαγτζή και από τις δύο πλευρές.

Σχόλια  

+10 #1 τα συμφέροντα 22-01-2018 14:29
Ένας εμμονικός - καταστροφικός Δήμαρχος ,μιας μικρής απαιτητικής-στυγνής ομάδας κολαούζων (του εκάστοτε μάλιστα Δημάρχου).
Το όνειρο ζωής τους,γίνεται πραγματικότητα.
Η οδός Γιαγτζή - τα συμφέροντά τους και όλα τα άλλα ας χαθούν
Όλα εδώ όμως πληρώνονται και μάλιστα θα πληρωθούν "τοις μετρητοίς".
+9 #2 ΠΑΝΟΣ 22-01-2018 20:38
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
+9 #3 ΠΑΝΟΣ 24-01-2018 19:46
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΚΑΙ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΙΕΣ.
+5 #4 Takis 26-01-2018 14:33
Αντί να κόψουν τα οπίσθια σε αυτούς που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για 50 μέτρα ταλαιπωρούν όλη την πόλη και τους επισκέπτες.

Τι δουλειά έχει ένας θαμώνας καφετέριας να παίρνει το αυτοκίνητό του και μάλιστα να το αράζει απ' έξω; Όπως επίσης και η πλειοψηφία των επαγγελματιών. Πχ ένας έμπορος που πουλάει ρούχα τι δουλειά έχει να πάρει το αυτοκίνητό του; Θα κάνει delivery παπούτσια;
+1 #5 Μ 06-02-2018 10:04
Για κανένα λόγο δε μπορούμε να απαιτήσουμε να μη χρησιμοποιεί κάποιος το αυτοκίνητό του, ελευθερία έχουμε. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν η δημιουργία πρώτα θέσεων παρκαρίσματος και μετά η όποια κυκλοφοριακή ρύθμιση. Και το δημοτικό πάρκινγκ που δημιουργείται απέναντι από το πνευματικό κέντρο της Εκκλησίας είναι ακόμη ανέτοιμο αλλά και πολύ μικρό για τις θέσεις στάθμευσης που καταργήθηκαν με τις νέες ρυθμίσεις! Μένει μόνο να δούμε στην πράξη πως θα εξυπηρετήσει το εν λόγω σχέδιο...Οψόμεθα......

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση