Log in
updated 12:59 PM EET, Feb 22, 2018

Κόντρα Μαντούβαλου - Παναγιωτόπουλου με φόντο τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Μια απρόσμενη κόντρα προέκυψε τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του γνωστού δικηγόρου και προέδρου της ομάδας του Αστέρα Ιτέας Πέτρου Μαντούβαλου, και του δημαρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου.

Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή ένα περιστατικό καθαίρεσης αφισων που διαφήμιζαν την συναυλία του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, την οποία διοργανώνει ο Αστέρας Ιτέας.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέσω της εφημερίδας "Ώρα της Φωκίδας" την ακόλουθη επιστολή:

Επιθυμώ να σας αναφέρω τα ακόλουθα και παρακαλώ να ενεργήσετε τα νόμιμα.
Μετά από θόρυβο που δημιουργήθηκε για αιφνιδιαστική καθαίρεση των χάρτινων αφισών που αφορούσε στην εκδήλωση της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 11 του μηνός στην Μαρίνα της Ιτέας , σε δημόσια ανάρτηση του ο υπάλληλος του δήμου Δελφών κ Θεοδώρου Γεώργιος, ομολόγησε ότι αυτοδικώντας και αυθαιρετώντας μετά από εντολή του Δήμου έσκιζε τις αφίσες που ενημέρωναν για την εκδήλωση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Ιτέα Φωκίδας.
Δημιουργούνται τα ακόλουθα ερωτήματα τα οποία εκτός των υπηρεσιακών σας διαδικασιών πρέπει να απαντηθούν οπωσδήποτε.

- Ποιος από τον δήμο Δελφών του έδωσε την εντολή;
- Τι συνεργείο προετοιμάστηκε για την συλλογή των αφισών(άτομα και μέσα) διότι έριχνε τις αφίσες στον δρόμο δημιουργώντας ρύπανση
- Γιατί αυτοδικώντας και αυθαιρετώντας καθάρισε επιλεκτικά τις επιμελημένες αφίσες της συγκεκριμένης εκδήλωσης;
- Γιατί αυθαιρετώντας και αυτοδικώντας έκοψε και κατέβασε με τρόπο ιδιαίτερα επικίνδυνο για ιδιώτες, περαστικούς και οχήματα το πανό της εκδήλωσης;
Να διευκρινιστεί παρακαλώ ποιος είναι ο <<κλειδαράς >> Αγγελόπουλος , ο οποίος παρασκηνιακά ασχολήθηκε με το εν λόγω θέμα όπως μας ενημέρωσε ο υπάλληλος , και ο οποίος <<κλειδαράς>> έχει δώσει εντολή να παραμείνει εντός του Δημοτικού σταδίου Άμφισσας ,κατά τρόπο επικίνδυνο για αθλητές και ιδιώτες εντός του αγωνιστικού χώρου κακοστημένη μεταλλική εξέδρα η οποία πρέπει να απομακρυνθεί.
Έχουμε μάλιστα την ενημέρωση ότι η εξέδρα στήθηκε εντός αγωνιστικού χώρου παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις και εντολές του αρμόδιου αντιδημάρχου Νεκτάριου Μίχου που είχε ζητήσει η εξέδρα να μπει στο ταρτάν.
Αναμένω τις άμεσες ενέργειες καθώς και διευκρινήσεις σας

Ο πρόεδρος
Σ.Τ Μαντούβαλος

Η απάντηση του δημάρχου Θανάση Παναγιωτόπουλου:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 09/08/2017 επιστολής που μας απευθύνατε σχετικά με την «επιλεκτική» όπως αναφέρατε καθαίρεση διαφημιστικού υλικού (αφίσες, πανό) που αφορούν την συναυλία του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα διεξαχθεί απόψε στην μαρίνα της Ιτέας προκειμένου να ενισχυθεί ο Αστέρας Ιτέας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

- Πράγματι ο κάθε αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας μεταξύ των άλλων καθηκόντων του είναι επιφορτισμένος να μεριμνά για την καλαισθησία των δημοτικών χώρων που περιλαμβάνει και την αφαίρεση παράνομα τοποθετημένου διαφημιστικού υλικού άσχετα από το ποιος το έχει τοποθετήσει. Άποψή μας δε είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης είναι παρωχημένος και μπορεί (σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους) να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένα σημεία που έχουμε δημιουργήσει και μπορούμε να αυξήσουμε ανά δημοτική ενότητα. Σας καλούμε δε να συμβάλλετε στο συγκεκριμένο διάλογο με τις προτάσεις σας.

- Πράγματι για την Δημοτική Ενότητα Άμφισσας ένας εκ των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένος με τα παραπάνω καθήκοντα είναι ο κ. Γεώργιος Ξεπλάτης, ο οποίος όντως αφαίρεσε ύστερα από εντολή του Αντιδημάρχου Δελφών (αρμόδιου για την Δ.Ε. Άμφισσας) κ. Αριστείδη Αγγελόπουλου, αφίσες διάφορων φορέων που διαφήμιζαν συναυλίες, πανηγύρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Αστέρα Ιτέας από διάφορα σημεία της πόλης της Άμφισσας που αυτό απαγορεύεται όπως γνωρίζετε καλά λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Σημειώνουμε δε ότι προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, δεν καθαιρέθηκε το σύνολο, αλλά σε αρκετά σημεία παρέμειναν αφίσες, μπάνερ κτλ από όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, μολονότι τυγχάνει μη νόμιμος τρόπος διαφήμισης όπως προείπαμε.

- Αιρετό όργανο, άρα και εκτεθειμένο στην λαϊκή βούληση και κρινόμενο από την τοπική κοινωνία είναι και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος όπως και εγώ και οι υπόλοιποι αιρετοί συνεργάτες μου (Αντιδήμαρχοι ή μη). Η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη επαγγελματική εμπορική πορεία που περιλαμβάνει και το επάγγελμα του κλειδαρά τον κάνει ακόμα πιο σεβαστό από τους συμπολίτες του. Εκτιμώ ότι η πληροφόρησή σας σχετικά με το ποιος είναι ο «κλειδαράς» Αγγελόπουλος ήταν επαρκής πριν σας διαφωτίσουμε εμείς και όπως και η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτησή σας και ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου και η δήθεν αναζήτηση του ποιος είναι «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητική και ανεπίτρεπτη.

- Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας (όπως συμβαίνει παρεμπιπτόντως και με τους πολιτιστικούς) από τον φορέα γίνεται με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες, ισόρροπα και ισότιμα. Υπογραμμίζουμε δε αυτή μας την στάση γιατί δεν ήταν πάντα αυτονόητη στο παρελθόν.

- Ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Νεκτάριος Μίχος, αρμόδιος μεταξύ των άλλων και για τις αθλητικές μας υποδομές, συνεργάζεται άψογα με τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους όπως και με τον ομόλογό του, κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, σε κάθε δε περίπτωση η Δημοτική Αρχή αν χρειάζεται να εκφραστεί το πράττει με ευχέρεια και δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία από οποιονδήποτε τρίτο.

- Δραττόμενοι της ευκαιρίας τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι του Αστέρα Ιτέας και του Διοικητικού του Συμβουλίου υπό την Προεδρία σας που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο εκπρόσωπο του τοπικού μας ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες, όπως πράξαμε και στο παρελθόν και με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες. Τον ίδιο σεβασμό και στήριξη επιδεικνύουμε και στα υπόλοιπα σωματεία τηρουμένων των αντικειμενικών συνθηκών και αναλογιών. Την συγκεκριμένη αναφορά την κάνουμε όχι για να αναδείξουμε το αυτονόητο αλλά για να υπογραμμίσουμε το ανόητο της συμπεριφοράς κάποιων (από όπου και αν προέρχονται) που διαρκώς ρίχνουν νερό στον μύλο ανύπαρκτων τοπικών αντιπαραθέσεων που ούτε εμάς ούτε εσάς αντιπροσωπεύουν και με την κοινή μας στάση πρέπει να απομονώνουμε για το καλό του Δήμου Δελφών και των συμπατριωτών μας που παρακολουθούν με απορία τις εμμονές όσων, ευτυχώς λίγων, το πράττουν. Αντί λοιπόν να σπαταλούμε λόγια και δυνάμεις σε στείρες αντιπαραθέσεις καλό είναι να συμβάλλουμε στο γόνιμο διάλογο και με πράξεις να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ύστερα από τις ανωτέρω σαφείς τοποθετήσεις μας, σας καλούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και σύνεση αφού είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεστε την αγωνία μας και εμφορείστε από το ίδιο κίνητρο όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου μας δηλαδή την διαρκή πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας μας και της χώρας μας. Είμαι διαρκώς στη διάθεσή σας όπως και κάθε συμπολίτη μου προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον παραπάνω κοινό και μοναδικό σκοπό.

Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών

Σχόλια  

+19 #1 Φαινεσθαι 11-08-2017 18:15
Ενατξει ο κος Μαντουβαλος κανει συνεχως πραγματα για να ειναι στο προσκηνιο και να μας υπενθυμιζει τη μελλοντικη του υποψηφιοτητα!
+11 #2 φοβικός & φοβισμένος 11-08-2017 18:19
Μία (ακόμη) απάντηση-επιστολή τύπου "Θανασάκη"!!
Αντί να στείλει "αδιάβαστο" τον προκλητικό & προσβλητικό Μαντούβαλο ,προτίμησε αυτό το νομικίστικο - απολογητικό κείμενο ...
Ο Δήμος Δελφών έδειξε ότι δεν διαθέτει ούτε τη δύναμη και ούτε την δυνατότητα να "απαντήσει" όπως πρέπει , στον κάθε τύπο που τον προσβάλει και με τις πράξεις του και με τις επιστολές του...
Δυστυχώς αποδεικνύεται (και με αυτό το γεγονός) ότι έχουμε ένα Δήμαρχο φοβικό & φοβισμένο και συνολικά μια Δημοτική αρχή ανεπαρκή και αποτυχημένη....
Σε ποιόν ή ποιους απολογείστε μωρέ!!
Άι χαθείτε ,Δημαρχάκια!!
+17 #3 παρατηρητής 11-08-2017 18:32
Σωστή και πληρωμένη απάντηση του Δημάρχου που "ταπώνει" μια αγενή και διχαστική ανακοίνωση.
+36 #4 ΠΑΡΑ...ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ 11-08-2017 20:00
Αφισοκόλληση ΧΩΡΙΣ άδεια
Χαρακτηρισμός παράβασης :
Άρθρα 1, 2, 5 και 10 του ν. 2946/2001 (Α΄ 224), σε συνδ. με άρθρο 38 στοιχ. β' του ν. 4055/2012 (Α΄ 51) -ΠΤΑΙΣΜΑ
Η σχετική παράβαση κοινοποιείται άμεσα στον οικείο Δήμο για την επιβολή διοικητικού προστίμου και την αποξήλωση απο συνεργείο του οικείου Δήμου (άρθρα 9 και 10 ν. 2946/2001).
+31 #5 Palios 11-08-2017 22:25
Νομίζω οτι ο μαντουβαλος δεν έχει καμία θέση στο Μακαρο Άμφισσας
+35 #6 Πολίτης Άμφισσας 11-08-2017 22:36
Αγενέστατος και αυθάδης ο κ. Μαντούβαλος. Στη θέση του Δημάρχου θα έδινα πολύ σκληρή απάντηση.
-7 #7 Aριστειδης 11-08-2017 23:22
Eυγε Δήμαρχε, θα πρέπει επιτέλους να φροντίσουμε τον περιβάλλον μας από κάθε σκουπίδι και ρύπανση. Επίσης, είχα κάτι επισκέπτες και τους πήγα στα αξιοθέατα του Δήμου που πράγματι ήταν πολύ καθαρά και καθαρισμένα από ξερά και σκουπίδια....
+27 #8 Φωκικος 12-08-2017 06:42
Μάλλον ο κ. Μαντουβαλος θέλει να εισάγει στο τόπο μας την αλητεία που χαρακτηρίζει όλους αυτούς που ασχολούνται με τ ποδόσφαιρο στα μέρη από εκεί που μας ήρθε.Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους Μαντουβαλους , χορτάσαμε.
+29 #9 Τις πταιει 13-08-2017 14:04
Αγαπητε Δημαρχε και αγαπητοι συμπολιτες,μην τα βαζετε με το Μαντουβαλο, Δεν φταιει αυτος.Εδικα για τα τελευταια συμβαντα.
Οταν η Αντιδ/ρχος Ιτεας ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ το Μαντουβαλο να αναλαβει προεδρος του Αστερα Ιτεας,και μαλιστα υπερυφανευεται για την επιτυχια της αυτη, φταιει ο Μαντουβαλος που στη συνεχεια επιτιθεται και ειρωνευται τον ετερο Αντιδ/ρχο ? Εμεις δεν του δινουμε γηπεδο να παιξει [ για να μιλησουμε και με ποδοσφαιρικους ορους ]
Οταν ο Μακαρος του ζηταει οικονομικη βοηθεια και ο Μαντουβαλος τους την παραχωρει, οταν το ιδιο συμβαινει και με τοπικη κοματικη οργανωση,οταν παραχωρει ποσοτητες υλικου για τις γραμμοσημανσεις των δρομων, σε δημοσια υπηρε ρεσια, ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ? Ο Μαντουβαλος ? Οχ ι εμεις?
κ.Δημαρχε,δεν πιστευω οτι η εντολη να κατεβουν στην Αμφισσα, οι αφισες της εκδηλωσης για τον Αστερα Ιτεας, ηταν δικη σας. Αποπου και να προερχεται νομιζω οτι ηταν ενα μεγαλο λαθος. Βεβαιως,και δεν συμφωνω καθολου,με αυτο το αισχος της αφισορυπανσης γενικως.
Δεν γινεται ομως,κ.Δημαρχε,να μη μας ενοχλει,αυτη εικονα ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ,
στην εισοδο της κεντρικης πλατειας και επι της οικιας Γιδογιαννου,αυτα τα μουτζουρωματα στα τοιχεια,που υπαρχουν εδω και πολλα χρονια και δεν διατιθεναι δυο κιλα πλαστικο να καλοπιστουν...............
Δεν μας ενοχλει,αυτη η εικονα, που εχει γεμισει τα κτηρια στο κεντρο της Αμφισσας με τα γραφημματα και τα συνθηματα του '' ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΘΡΥΛΟΥ'' και της
'' ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΘΥΡΑΣ 13'' και με αλλες βλακειες και μας ενοχλησαν πενε αφισες του Χατζηγιαννη.
Οχι κ.Δημαρχε εισασταν υπερβολικος.
Διηλιζομεν τον κονωπιν και καταπινομεν την καμηλον
Αφησα τελευταιο εσας κ.Μαντουβαλε για να σας πω οτι. το χρημα ειναι οντως δυναμη,αλλα δεν προκειται ΠΟΤΕ να εξαγορασει και τη ψηφο του υπερηφανου λαου της Φωκιδας. Η Ν.Δημοκρατια αν θελει να αυτοκτονησει για μια φορα ακομα, ας το επιχειρησει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση