Log in
updated 12:59 PM EET, Feb 22, 2018

Ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο στους Δελφούς - Στον τρίτο διεθνή διαγωνισμό

Με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες διοργανώνεται από τις 26 έως και 28 Μαρτίου 2018 στους Δελφούς ο 3ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition».

Μετά την επιτυχημένη, πρώτη διοργάνωση από τη Vinetum στην Αθήνα το 2016, ο AΤΗIOOC διεξήχθη πέρσι στη Μεσσηνία με 295 συμμετοχές από 11 χώρες και απένειμε 175 μετάλλια. Φέτος, ο AΤΗIOOC 2018 αναμένεται ακόμα πιο φιλόδοξος και δυναμικός, με συμμετοχές που θα ξεπεράσουν τα 300 δείγματα απ’ όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 02/03/2018.

Ο διαγωνισμός Athena θεωρείται ένας από τους πιο έγκριτους και πλέον δυναμικά ανερχόμενους διαγωνισμούς της διεθνούς ελαϊκής σκηνής. Η σοβαρή οργάνωση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της κριτικής επιτροπής, έχουν εξασφαλίσει στο διαγωνισμό αξιοπιστία και διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν σε αυτόν πολλά από τα καλύτερα ελαιόλαδα της υφηλίου.

Κινητοποίηση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από τη ΔΟΥ Άμφισσας

ΟΥΤΟΠΙΑ
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Μετά την αποτυχία της να καταστείλει την αντίσταση ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα Ειρηνοδικεία της χώρας, η κυβέρνηση προχωράει από τις 21/2/18 στην καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ από την 1/5/18 απειλούνται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των ακινήτων τους όλοι όσοι/ες χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ποσά που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και το δημόσιο αρχίζουν να βγάζουν ΑΜΕΣΑ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τις κατοικίες ή τις επιχειρήσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της υπερφορολόγησης και αδυνατούν γι’ αυτόν τον λόγο να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν. Ήδη, έχουν εξαγγείλει 10.000 πλειστηριασμούς για το 2018 και 130.000 έως το 2021.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 υποδοχή 28 αγίων λειψάνων στον Μητροπολιτικό Ναό Αμφίσσης

Είκοσι οκτώ (28) Άγιοι για πρώτη φορά επισκέπτονται την Άμφισσα για να δώσουν τη θεία χάρη και την ευλογία τους στον ευλαβή και ευσεβή λαό μας.

Από 22 – 25 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό μας, θα έχουμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία, να έλθουν από το ανδρώο Μοναστήρι του Τρικόρφου τα Ιερά Λείψανα είκοσι οκτώ (28) μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας, προς ευλογία του ευσεβούς λαού μας.

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Ενα έθιμο ξεχωριστό και μοναδικό -το οποίο κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια πότε πρωτοεμφανίστηκε - αναβίωσε και φέτος στο Γαλαξίδι.

Το αλευρομουτζούρωμα κάθε Καθαρή Δευτέρα συνεπαίρνει ντόπιους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες.

Οι αλευρομουτζουράδες, ντυμένοι με μάσκες, ολόσωμες φόρμες και παλιά ρούχα και εφοδιασμένοι με πολύχρωμη σκόνη αλευριού, ξεκίνησαν από όπως συνήθως, από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού με αυτοκίνητα και πεζή. Μέσα από τα γραφικά σοκάκια του Γαλαξιδιού, έφτασαν μέχρι το λιμάνι όπου έλαβε χώρα μια επική μάχη.

Η Άμφισσα το έλεος της παραβατικότητας - Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις

Την απόφαση να αναδείξει το μείζον θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης, λόγω και της μη επάρκειας του προσωπικού, πήρε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δελφών το βράδυ της Τετάρτης. Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση ειπώθηκαν πράγματα που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά, και που όμως δεν έχουν σταθεί ικανά έως σήμερα να… ιδρώσουν το αυτί κανενός υπευθύνου.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, βάσει στοιχείων που του μεταφέρθηκαν, η Άμφισσα «φιλοξενεί» κάθε τέσσερις ημέρες ένα περιστατικό διάρρηξης, όμως αυτή του η αναφορά, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μάλλον είναι αρκετά μετριοπαθής.

Χωρίς υπερβολή, όπως λένε και οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή, τα περιστατικά παραβατικότητας είναι πολύ πιο συχνά, καθώς σε διαδοχικές ημέρες της εβδομάδας αποτελούν ακόμα και καθημερινά φαινόμενα. Καίρια η παρουσία του Δρόσου Παρασκευά, προέδρου των Αστυνομικών, ο οποίος περιέγραψε το πλαίσιο του τι ισχύει, αλλά και το πώς φτάσαμε εδώ.

Νεκρός σε πλοίο στα Άσπρα Σπίτια - Σε ανησυχία για μεταδοτικό νόσημα οι αρχές (video)

Αναστάτωση και κινητοποίηση των αρχών της Βοιωτίας προκάλεσε ο θάνατος 40χρονου άνδρα, μάγειρα πληρώματος φορτηγού πλοίου με το όνομα blue Tune το οποίο ήταν φορτωμένο με βωξίτη από τη Ραβένα της Ιταλίας και είχε κατεύθυνση την Αντίκυρα και το ΑτΕ.

Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 περίπου το βράδυ της Κυριακής όταν από το πλήρωμα του πλοίου ενημερώθηκαν οι λιμενικές για τον αιφνίδιο θάνατο του 40χρονου άνδρα.

Το λιμεναρχείο της Αντίκυρας ακολουθώντας κατά γράμμα της διαδικασία που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις, ακινητοποίησε σε πρώτη φάση το πλοίο στα ανοιχτά της Αντίκυρας και ζήτησε τη συνδρομή της ΑΔ Βοιωτίας και του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Ακολούθως δόθηκε εντολή στον καπετάνιο να προσεγγίσει το λιμάνι του ΑτΕ ώστε οι αρχές να ερευνήσουν το πλοίο.

Ευχαριστήρια επιστολή οικογένειας Σκαρίμπα για νοσηλεία τους ύστερα από τροχαίο ατύχημα

Με την επιστολή αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα σέβη μας στους ανθρώπους που έπειτα από τροχαίο ατύχημα που μας συνέβη στις 19/11/2017, συντέλεσαν ώστε να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας, συγκεκριμένα στους παρακάτω:

Άμφισσα: Θλίψη από τον απρόσμενο χαμό της 22χρονης Στέλλας

Σαν κεραυνός έπεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση για τον ξαφνικό χαμό της 22χρονης φοιτήτριας.

Η άτυχη κοπέλα εργαζόταν σε καφετέρια όταν λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής αισθάνθηκε ζάλη και έπεσε στο πάτωμα.

Η Δεσφίνα βρίσκει τα όριά της- Για χρόνια οι χάρτες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα

Προς επίλυση φαίνεται πως βαίνει το πρόβλημα των ορίων της Δημοτικής Ενότητας της Δεσφίνας, στα σύνορά της με το νομό Βοιωτίας στο Δίστομο. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα τους κατοίκους της περιοχής, και κυρίως εκείνους που δραστηριοποιούνται με τις αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισαν σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα όταν απευθύνθηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες για σειρά θεμάτων (πχ αποζημιώσεις κτλ). Αιτία φυσικά το ότι τα όρια της δημοτικής ενότητας ήταν λανθασμένα στους χάρτες του υπουργείου.

Εγκαίνια της Το.Μ.Υ. Άμφισσας, με την παρουσία του αναπληρωτή Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Στα εγκαίνια της λειτουργίας της Το.Μ.Υ. Άμφισσας, Επισκόπου Φιλοθέου 12-16, που θα γίνουν την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 12:00.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός.

Παρέμβαση Μολιώτη προς Κατσαγούνο για τη διασταύρωση Πολυδρόσου-Αμφίκλειας-Σ.Σ.Λιλαίας

Παρέμβαση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας του Μολιώτη Νικολάου-Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών-, για οδοσήμανση και νυχτερινό φωτισμό της επικίνδυνης διασταύρωσης του δρόμου Πολύδροσος – Σ.Σ. Λιλαίας – Αμφίκλεια

Άμφισσα: Την Τετάρτη 31/01 ο διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική παρέμβαση πεζοδρόμησης στην Γιαγτζή

Την Τετάρτη 31/1/2018 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ Ν. ΓΙΑΓΤΖΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ", προϋπολογισμού 63.000€.