Log in
updated 7:21 AM EEST, Apr 27, 2018

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Άμφισσας για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου

Ιούνιος 2014 και η περιπέτεια του Γ.Ν.Άμφισσας ξεκινά. Κλείνει η παθολογική κλινική και το νοσοκομείο έχει χάσει ήδη το θεμέλιο λίθο του. Προσπάθειες επί προσπαθειών,υποσχέσεις για γιατρούς ειδικευμένους, γιατρούς επικουρικούς αλλά τελικά εως σήμερα τρία χρόνια μετά, αποτέλεσμα κανένα.


Στο μεταξύ επειδή όλα δουλεύουν καλά στέλνεται και ένας αναισθησιολόγος στη Λαμία, εκθέτοντας  σε κίνδυνο, με αυτό τον τρόπο έναν ολόκληρο νομό. Ευτυχώς- γιατί πρυτάνευσε η λογική; ή γιατί το θέμα έφτασε στον εισαγγελέα;-ο αναισθησιολόγος γύρισε.

 

Έπειτα από λίγο διαπιστώνεται ότι με βάση το νέο οργανισμό (o οποίος πότε ισχύει και πότε δεν ιχύει), δεν υπάρχει πνευμονολογική κλινική και εως εκ΄τούτου ο τα πνευμονολογικά περιστατικά που έως τώρα νοσηλεύονταν θα διακομίζονται και αυτά.

 

Για να φτάσουμε στο σήμερα. Ο μοναδικός χειρούργος οφθαλμίατρος που υπηρετεί στο νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης λίστας ασθενών με καταράκτη, λόγω βλάβης του μικροσκόπιου με το οποίο χειρουργεί. Η διοίκηση δηλώνει ότι αδυνατεί να προμηθευτεί τον εν λόγω μηχάνημα αλλά δεν δέχεται και καμία από τις εναλλακτικές λύσεις, που ο ίδιος ο γιατρός προτείνει προκειμένου να βοηθήσει στην προμήθεια του. 

 

Επίσης ήδη δεν λειτουργούν τα πλυντήρια-σιδερωτήρια, χαλάει συχνά πυκνά το μηχάνημα οστικής μάζας, γίνεται οικονομία σε αντιδραστήρια, φάρμακα,  το ΕΚΑΒ έχει γίνει ταξί κ.ο.κ.

 

Τα δελτία τύπου της διοίκησης όμως, μας ενημερώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Γίνονται ανακοινώσεις που εξάρουν τη συμπεριφορά και το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ,αλλά ταυτόχρονα το εκθέτουν και το υποβαθμίζουν. Πρόσφατα παράδειγμα, είναι η απαγόρευση σε χειρουργό του νοσοκομείου μας να εκπαιδευθεί για 6 μήνες σε νοσοκομείο των Αθηνών, με τι δικαιολογία να μην πληγεί και η χειρουργική κλινική.

 

Μα τι έχει μείνει όρθιο; Η κατηφόρα πια δεν έχει τελειωμό. Και μην εκβιάζετε το προσωπικό ότι με το να αντιδρά , να διεκδικεί τα αυτονόητα ή να δημοσιοποιεί  τα προβλήματα, απειλείται με κλείσιμο το νοσοκομείο. Οι άνωθεν εντολές που επιβάλουν μείωση του προϋπολογισμού και οι κακές διοικητικές επιλογές σας το κλείνουν. 

 

Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Χ.ΤΣΑΜΗΣ                                 Γ.ΣΑΜΠΑΝΗ

Σχόλια  

+10 #1 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ 17-05-2017 20:27
.........ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!!!!ΚΑΝΕΙΣ,ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ,ΕΝ ΛΟΓΩ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ;;;: ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ,ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ,ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΦΩΤΙΟΥ,ΣΤΑΘΑ ΚΗΣ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ,Φ ΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ Κ.Α. ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ euro;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση