Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Οι γονείς μαθητών του Λυκείου Λιδωρικίου καταγγέλουν την κατάργηση του σχολείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Ανησυχώντας για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ψηφιστεί η κατάργηση των σχολείων μας ως δυσπρόσιτα.

Η δε πρόταση του υπουργείου για την αναμοριοδότηση του σχολείου προβλέπει την υποβάθμιση από 9 σε 6 μόρια .Για να θεωρείτε δυσπρόσιτο ένα σχολείο πρεπεί να έχει το ελάχιστο 10 μόρια .Μέσα στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για μια τέτοια μοριοδότηση είναι η απόσταση από την έδρα του δήμου,το υψόμετρο, συγκοινωνιακές συνθήκες κ.α.

Το Γενικό Λύκειο Λιδωρικίου υποδέχεται μαθητές που προέρχονται από ορεινότερα χωριά που απέχουν ως και 27 χλμ. από το σχολείο τους .Η υποβάθμιση λοιπόν του σχολειού φέρνει μαθητές και γονείς μπροστά σε εμπόδια σοβαρά που υπονομεύουν την ύπαρξη του σχολείου .Όποιος έχει κάνει έστω και μια μικρή επίσκεψη στον τόπο μας γνωρίζει ότι η απόσταση ,το υψόμετρο ,οι στροφές οδικό δίκτυο οι καιρικές συνθήκες το χειμώνα είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα. Επίσης η νέα αυτή εξέλιξη έχει και επιπτώσεις στο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για την στελέχωση των σχολείων ,με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ανακοινώσεις για το καθαρισμό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του ΝΟΙ ενημερώνει τους αθλητές του πως έχει αιτηθεί τον καθαρισμό των χώρων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας. Ο καθημερινός καθαρισμός των αποδυτηρίων και των χώρων καθημερινής χρήσης πραγματοποιείται από το ίδιο το σωματείο. Ο καθαρισμός της κολυμβητικής δεξαμενής είναι υποχρέωση του Δήμου και έχει παραταθεί, λόγω βλάβης της σκούπας καθαρισμού. Μετά από επίσημη ενημέρωση του ΔΣ του ΝΟΙ από χημικό - εξωτερικό μας συνεργάτη, διαβεβαιώνουμε πως η χλωρίωση της πισίνας γίνεται κανονικά και πως δεν υπάρχει κίνδυνος από το αντιαισθητικό αποτέλεσμα του πάτου της δεξαμενής. Παρόλα αυτά, αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων για το πότε θα εφαρμοστεί ο καθαρισμός της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (συνέχεια)

Μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους του Δήμου Δελφών, η κολυμβητική δεξαμενή θα αδειάσει το Σάββατο 21/04/2018 προκειμένου να καθαριστεί και όχι νωρίτερα, λόγω του επικείμενου πανελληνίου πρωταθλήματος της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης. Ο ΝΟΙ διακόπτει τις προπονήσεις του από Σάββατο 21/04 έως και Τρίτη 24/04/2018.

Εκ του ΔΣ

14 Απριλίου 1943: Ημέρα μνήμης για τον Ελαιώνα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Απριλίου να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα μνήμης για το χωριό μας.

Την ημέρα που 75 χρόνια πριν, Απρίλιος του 1943, οι Ιταλοί έκαψαν την Τοπόλια.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Από την εκδήλωση της Δωρικής Αδελφότητας «1843 - 2018: 175 Χρόνια από την παραχώρηση του Συντάγματος»

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή με κάθε επισημότητα η εκδήλωση της Δωρικής Αδελφότητας με θέμα: «1843 - 2018: 175 Χρόνια από την παραχώρηση του Συντάγματος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου Συνταγματάρχης κος Φάνης Δημάκος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ο κ. Γιώργος Λεκάκης, Συγγραφέας (Αρχείον Πολιτισμού), ο κος Κων/νος Κατσιγιάννης, τέως Γενικός Διευθυντής Ε.Ο.Τ..

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κώστας Χαλιορής, η κα Δήμητρα Κορμπά, Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, ο κ. Άγγελος Γάκης, Επίτιμος Πρόεδρος Απανταχού Βυζικιωτών Αρκαδίας, ο εκδότης – δημοσιογράφος Γιάννης Τσιαμπάς-Ρουμελιώτης καθώς και Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων της Δωρίδας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κώστας Λιάπης.

Η πρώτη ομιλήτρια κα Μαρία Μαντούβαλου, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, στην ομιλία της με τίτλο: «Οι πολύμορφοι αγώνες του Μακρυγιάννη» παρουσίασε τη διαφορετική προσέγγιση του έργου του αγωνιστή Μακρυγιάννη μέσα από διάφορες οπτικές ιστορικών και πολιτικών μελετητών, εκφράζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας.

Κοπή πίτας από την Δωρική Αδερφότητα

Πραγματοποιήθηκε στις, 25 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας της Δωρικής Αδελφότητας (Δ.Α.) στη κατάμεστη αίθουσα της Δωρικής Στέγης στο Παγκράτι όπου παραβρέθηκαν Δωριείς από κάθε γωνιά της Αθήνας και της Δωρίδας.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη Δωρική Αδελφότητα, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Παλασκώνη, η τ. Βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, η τέως Αντιπεριφερειάρχης κα Γιώτα Γαζή, οι πολιτευτές Φωκίδας κ.κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και Αναστάσιος Φλώρος, Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Καλπούζανη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας κ. Γεώργιος Γλυμίτσας, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Μποτίνης, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα κα Ιουλία Κιούπη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, οι τέως Γενικοί Γραμματείς της Δωρικής Αδελφότητας κ. Γιώργος Σμπαρούνης και Παναγιώτης Σταμάτης, ο τέως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μίμης Καλαντζής, ο τ. Γενικός Δ/ντής Ε.Ο.Τ. κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, ο κ. Ιωάννης Λυμπέρης, Μαθηματικός, Διευθυντής ΙΕΚ, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των 54 Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών της Δωρίδας καθώς και αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων από το Δήμο Δωρίδας.

Ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσοχωρίου

Ημερήσια Εκδρομή  στη Αθήνα 11/3/2018 για την παρακολούθηση της  Παράστασης << Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ>>

  Αναχώρηση από την πόλη της Άμφισσας ( παιδική χαρά) ώρα 07:30. Με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στα Olympus Plaza θα φθάσουμε και θα επισκευθούμε  το  Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά την επίσκεψή μας στο Ίδρυμα  το πούλμαν θα μας αφήσει στο Σύνταγμα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα , καφέ και βόλτα στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ώρα 17:30 θα έχουμε συγκέντρωση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να μεταβούμε στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος για να παρακολουθήσουμε την παράσταση << Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ >> που αναφέρεται στη ζωή του τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη. Μετά το πέρας της παράστασης θα αναχωρήσουμε και με ενδιάμεση στάση θα επιστρέψουμε στην πόλη μας.

Συμμετοχή του ΣΥ.Π.ΣΥ.Φ στη συγκέντρωση ενάντια των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών

Το Δ.Σ του ΣΥ.Π.ΣΥ.Φ καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του, καθώς και όλους τους Συνταξιούχους με τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος στη   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ    που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας  έξω από τη  ΔΟΥ   ΑΜΦΙΣΣΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 11.00' π.μ. Ημέρα  Έναρξης των  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.