Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Ημερίδα στην Ερατεινή: Κατάθλιψη και τρόποι αντιμετώπισης

Ενημερωτική ημερίδα γύρω από το επίκαιρο και μείζον κοινωνικό θέμα «Κατάθλιψη και τρόποι αντιμετώπισης» διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Πανόρμου και Ερατεινής σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και το Κέντρο Υγείας Ιτέας την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 18:00 στο χώρο «Ρούμπη» της ταβέρνας «Κατίνα» στην Ερατεινή.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Αμφίσσης

Μέσα σε αναστάσιμο κλίμα και με το Χριστός Ανέστη να ψάλλεται από κάθε πιστό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα 2018, ο εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμφίσσης.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού.

Ενημέρωση από την Π.Υ. Ιτέας σχετικά με την πρόσφατη πρόκληση 4 πυρκαγιών

Κατά το τελευταίο 24ωρο προκλήθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στη περιοχή ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας και συγκεκριμένα:

  • Πυρκαγιά προκλήθηκε στις 16-03-2017 και περί ώρα 14:58 σε αγροτική περιοχή στο 10ο χλμ Ε.Ο. Δεσφίνας – Βάλτου, θέση Στενό. Στο συμβάν επιχείρησαν δύο οχήματα της Π.Υ. Ιτέας με τέσσερις πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα όχημα της Π.Υ. Λιβαδειάς με δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο. Διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Ιτέας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σχολική ανταλλαγή μαθητών του Γυμνασίου Άμφισσας με το Institut Montgrí της Καταλωνίας

Με επιτυχία διεξήχθη κι ολοκληρώθηκε για 2η χρονιά το πρώτο στάδιο της σχολικής ανταλλαγής του Γυμνασίου Άμφισσας με το Institut  Montgrí της Καταλωνίας (πρόσφατα αδελφοποιημένων Σχολείων).

Αντιπροσωπεία 7 μαθητριών με τις δυο εκπ/ούς των ήλθαν στην Άμφισσα φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών  -οικογενειών τους  (11-16/3/ 2018).

Εκδήλωση «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

Τα φροντιστήρια ΠΑΙΔΕΙΑ στην Άμφισσα και ΜΑΘΗΣΗ στην Ιτέα σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας του Νομού Φωκίδας διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ»

Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους των εφήβων, την αξιοποίηση των ικανοτήτων τους και την ενημερότητα τους σε θέματα που τους απασχολούν.

Το θέμα θα αναπτύξουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΕΚΨ&ΨΥ με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο και θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.

Εργατικό Κέντρο: Απλήρωτοι οι 5μηνίτες συμβασιούχοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας

Μισή δουλειά, μισά δικαιώματα αλλά και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας με 5μηνη σύμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο πολιτισμού αφήνουν εδώ και 3 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που πριν προσληφθούν ήταν άνεργοι, αρκετοί από αυτούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι 17 συμβασιούχοι συνάδελφοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει φράγκο για τις υπηρεσίες τους στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών αλλά βάζουν και από την τσέπη τους για την μετακίνησή τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για την ΤΟΜΥ Άμφισσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ (ΤΟΜΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ)

  • Η ΤΟΜΥ Άμφισσας εγκαινιάστηκε στις 29/1/2018 και κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας έχουν εγγραφεί 650 άτομα. Ανήκει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συστεγάζεται με το Κέντρο υγείας Άμφισσας (πρώην ΠΕΔΥ) στο δεύτερο όροφο του ΙΚΑ Άμφισσας.
  • Το ωράριο λειτουργίας της ΤΟΜΥ Άμφισσας:

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  8:00 – 15:00

 

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Επαυξητική & Εναλλακτική Επικοινωνία
Η επικοινωνία είναι τα πάντα: Η Λογοθεραπεία είναι το κλειδί.

Άμφισσα, 2/3/2018, Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, λογοθεραπευτές του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας του νομού Φωκίδας θα βρίσκονται από τις 11:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το λόγο και ειδικότερα τους επαυξητικούς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας. Δεν είναι μόνο οι λέξεις αλλά και κάτι παραπάνω, η φωνή. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες, τη θεραπευτική προσέγγιση και τις ομάδες στήριξης στο νομό Φωκίδας.

Εργατικό Κέντρο: Σχετικά με την παρουσίαση των νέων ρυθμίσεων των στεγαστικών δανείων του τ.ΟΕΚ από τον γ.γ. του Υπουργείου ΕργασίαςΠάει πολύ να πανηγυρίζει η κυβέρνηση με διθυραμβικές κορόνες ότι ασκεί κοινωνική πολιτική με τις νέες ρυθμίσεις των στεγαστικών δανείων του τέως ΟΕΚ που παρουσίασε σε εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα στην Άμφισσα ο γ.γ. του υπουργείου εργασίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να παραδώσει στα αρπακτικά χιλιάδες λαϊκές κατοικίες μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καμώνονται ότι προστατεύουν τις «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες για το 2018 έχουν προγραμματίσει 10.000 πλειστηριασμούς ενώ σε βάθος τριετίας θα έχουν βγει στο σφυρί 130.000 ακίνητα.

Προκήρυξη θέσης Οικονομικού/Διοικητικού από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ενδιαφέρεται να προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου έναν Οικονομικό / Διοικητικό Υπάλληλο με διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πλήρους απασχόλησης.

Περιγραφή αντικειμένου εργασίας

Απασχολείται στην οικονομική υπηρεσία σε όλο το φάσμα λειτουργίας της (ακολουθεί τις ισχύουσες νομοθετικές, φορολογικές, εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις) της Δομής Φωκίδας και σε άλλες διοικητικές εργασίες (οργάνωση, αρχειοθέτηση, παρακολούθηση εργασιών) που αφορούν το σύνολο της. Οργανώνει και παρακολουθεί την οικονομική διαχείριση όλων των Μονάδων της Δομής. Λειτουργεί με βάση την μηχανοργάνωση της λειτουργίας ενός λογιστηρίου.