Log in
updated 3:14 PM EET, Feb 18, 2018

Χορηγία για τη Bραδιά Γευσιγνωσίας στον Ξενώνα-Ταβέρνα ‘Εν Πενταγιοίς 1862’

Ο κ. Κυριάκος Θ. Βαμβακίδης, Χειρούργος Ενδοκρινών Αδένων, Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Νοσοκομείου ‘ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ’, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των ανθρώπων του Ξενώνα-Ταβέρνας ‘Εν Πενταγιοίς 1862’, συμμετέχει στην κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων για την πραγματοποίηση της Βραδιάς Γευσιγνωσίας.     

      Ειδικότερα, με τη χορηγία αυτή θα καλυφθεί μέρος του κόστους της πρόσκλησης των μόνιμων κατοίκων του χωριού ώστε να είναι σε θέση να παραστούν στην εν λόγω εκδήλωση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Κινητοποιήση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στις 21/2 ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,

τους αγροτικούς συλλόγους,

τους συλλόγους των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων,

τον λαό της Φωκίδας

 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 11:00 έξω από την Εφορία στην Άμφισσα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Η  Διευθύντρια , ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Άμφισσας ευχαριστούν θερμά την ΕΥΔΑΠ  και ιδιαίτερα τον κ.Κυριάκη Σπυρίδωνα Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της  που  ανταποκρίθηκε   άμεσα  στο αίτημα μας για  δωρεά χρηματικού ποσού για την αγορά εξοπλισμού που είχε ανάγκη το σχολείο. Η  δωρεά αυτή έχει  ιδιαίτερο συμβολισμό, αν αναλογισθεί  κανείς την κοινωνική και οικονομική συγκυρία στην οποία πραγματοποιήθηκε.
                                     

Ποιοι διαμερίζουν τα ιμάτια του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας; Φωνή διαμαρτυρίας του Διοικητικού Προσωπικού

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται  στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θέλουν το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και τα Τμήματά του να γίνονται αντικείμενο απορρόφησης-απόκτησης-συγχώνευσης από άλλα Ιδρύματα.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού  του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας έχοντας γνώση της υπάρχουσας κατάστασης και με πλήρη ευθύνη, θα ήθελε να θέσει υπόψη σε όλους τους αρμόδιους και μη (Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, συναρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Π.Ε.Δ. & Δήμους Στερεάς Ελλάδας, στους εκλεγμένους βουλευτές,  τοπικούς φορείς κλπ) τα ακόλουθα:

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας δημιουργήθηκε το 2013 μετά από συγχώνευση του ΤΕΙ Λαμίας και του ΤΕΙ Χαλκίδας, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας από τις λίγες θυσίες που ολοκληρώθηκαν την εποχή εκείνη, στο βωμό του Σχεδίου Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας, μαζί με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, που καταργήθηκε. Ενώ το νέο Ίδρυμα (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) προσπαθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να βρει το βηματισμό του στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, έρχεται το Υπουργείο Παιδείας το φθινόπωρο του 2017 και προτείνει να συνενωθούν τρία μεγάλα Ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ήδη συγχωνευμένο Ίδρυμα στις 5/6/2013). Για το σκοπό αυτό συστήνει επιτροπή, απαρτιζόμενη από τους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των τριών Ιδρυμάτων και με συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας προκειμένου να καταθέσει σχετική πρόταση. Από τις συνεδριάσεις της επιτροπής μέχρι σήμερα προκύπτει να επικρατεί η πρόταση της απορρόφησης των δύο άλλων Ιδρυμάτων (ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα θα διατηρήσει και την ήδη υπάρχουσα επωνυμία του.

Ανακοίνωση από την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε

Η  Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε):

Μετά την με αριθμ. 620/197/07-12-2017  Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), ανακοινώνει την διενέργεια Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή πρότασης -φακέλου συμμετοχής από κάθε ενδιαφερόμενο, για την σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με έναν (1)  Οικονομολόγο (Π.Ε) στα πλαίσια εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD-LEADER Μ.19 του ΠΑΑ 2014-2020, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει στον νομό Φωκίδας. Το υλικό της Πρόσκλησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε (www.anfok.gr) και στην ιστοσελίδα του ΠΑΑ της Ελλάδας 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), απ’ όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι.

ΕΚΨ&ΨΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΤΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1)  ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ Τ.Ε. ΣΤΗΝ Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ (ΔΟΜΗ ΦΩΚΙΔΑΣ)

  

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας ενδιαφέρεται να προσλάβει

 

  • Έναν (1) Νοσηλευτή (Τ.Ε.) για τις ανάγκες των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (έδρα Άμφισσα).

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να προβούν στην υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος για πρόσληψη με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (τρίμηνη σύμβαση λόγω δοκιμαστικής περιόδου με δυνατότητα ανανέωσης κατόπιν αξιολόγησης), πλήρους απασχόλησης.

Εορτασμός ενορίας Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας

Την Παρασκευή  9  Φεβρουαρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Μεγάλος  Εσπερινός, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους  του  Θαυματουργού, με αρτοκλασία και ιερή λιτάνευση της εικόνας. Μετά το τέλος του εσπερινού θα ακολουθήσει η παράκληση του  Αγίου.

Το   Σάββατο  10  Φεβρουαρίου  2018   από  7.30 έως  10.30  το  πρωί,    θα τελεσθούν  ο  Όρθρος και  η  Θεία Λειτουργία.         

Μιχάλης Ηλιάδης - Επίσκεψη στην ΕΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι μαθητές στο σχολικό περιβάλλον έχουν μάλλον λίγες ευκαιρίες να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να εκφράσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους. Συνήθως μαθαίνουν απομνημονεύοντας και επαναλαμβάνοντας. Η σχέση που καλλιεργείται με τη γνώση είναι μάλλον μηχανική και εξωτερική. Στο σχολείο όμως, υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη της ύλης, ενώ συνήθως απουσιάζουν εργαστηριακές υποδομές.

Ένας άλλος τρόπος προσέγγισης της μάθησης είναι η βιωματική μάθηση. Οι κυριότερες αρχές της είναι:

  • Ενθαρρύνει τον μαθητή να συμμετέχει ενεργητικά στη μαθησιακή διεργασία, να ερευνά, να αναπτύσσει τη φαντασία του και τη δημιουργικότητά του.
  • Επιδιώκει την προσωπική νοηματοδότηση και όχι την απομνημόνευση πληροφοριών.
  • Κινητοποιεί τους μαθητές διανοητικά και συναισθηματικά.
  • Αναπτύσσει την αυτογνωσία των μαθητών.

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων

     Κυρία Υπουργέ.

     Κύριε Υφυπουργέ.

 

    Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΧΠ ΙΤΕΑΣ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 σε μια ιδιαίτερη και χαρούμενη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θεραπευτηρίου Ιτέας , παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου , του προσωπικού, των περιθαλπομένων και πολλών φίλων του Ιδρύματος.