Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Σε οριστική συμφωνία ΕΥΔΑΠ Παγίων και Δήμος Δελφών

Σε συμφωνία για την επίλυση των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ κατέληξε σήμερα ο Δήμος Δελφών, ενώ ταυτόχρονα υπογράφηκε Πρωτόκολλο συναντίληψης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ Γεωρ. Δέδε και του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου με αντικείμενο την ενίσχυση του Δήμου Δελφών προκειμένου να υλοποιήσει απαραίτητα αναπτυξιακά για το Δήμο έργα.

Η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας παγίων ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Δελφών περιλαμβάνει τον μακροχρόνιο διακανονισμό αποπληρωμής της οφειλής από το αδιύλιστο νερό που χορήγησε η ΕΥΔΑΠ παγίων κατά τα έτη 2012-2017 (συνολικού ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ, ήτοι 2 εκ. ευρώ περίπου ως το Σεπτέμβριο του 2014 κι 1 εκ.ευρώ έκτοτε και ως τον Απρίλιο του 2017), καθώς και την στο εξής εξακολούθηση χορήγησης αδιύλιστου νερού στη ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών με σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η άμεση άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Δελφών που είχε επιβάλει η ΕΥΔΑΠ Παγίων στις εμπορικές τράπεζες.

Με το Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Δελφών αποφασίστηκαν:

1) Η άμεση ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου για το 2018 δύο σημαντικών έργων: α) Η αναβάθμιση του Ταχιδυϊλιστηρίου Δεσφίνας (έργο απαραίτητο για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης Κίρρας κα Ιτέας), ύψους 500.000 ευρώ και β) η συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, ύψους 400.000ευρώ,

2) Η χρηματοδότηση κι άλλων αναπτυξιακών έργων τα επόμενα χρόνια και

3) Η εκπόνηση πλήρους διαχειριστικού σχεδίου για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων, την οποία έχει προγραμματίσει ως προτεραιότητα σε μια ευρύτερη έκταση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά ειδικότερα στην περίπτωση του Δήμου Δελφών δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που θα προκύψουν από τη μελέτη αυτή ως απαραίτητα, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοποίηση των υδατικών πόρων της περιοχής μας σε ορίζοντα πενήντα ετών.

Στη σημερινή τελική σύσκεψη (τρίτη κατά σειρά), πλην της αντιπροσωπείας του Δήμου Δελφών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ κ. Στυλιανός Κοροβέσης με συνεργάτες του, στελέχη του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, καθώς κι ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με συνεργάτες του. Το σχέδιο συμφωνίας και στα δύο του σκέλη θα εισαχθεί σύντομα με τη νόμιμη διαδικασία για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών.

Σχόλια  

+21 #1 ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ 12-04-2018 20:58
Η πιο ανίκανη Δημοτική Αρχή όλων των ετών...
Κατόρθωσε (για κατόρθωμα πρόκειται) με τους παλικαρισμούς ,του "ανένδοτου αγώνα" και της επίκτητης έπαρσης - μεγαλοϊδεατισμού που διακατέχεται,να προχωρήσει για πρώτη φορά στην ιστορία των τοπικών αυτοδιοικητικών δεδομένων, σε οριστική συμφωνία και επίσημη αναγνώριση πληρωμής του "δικού" μας αγαθού.
Βάζει οριστική ταφόπλακα σε μελλοντικές διεκδικήσεις , με δεσμεύσεις μόνο των "θα" της Ιδιωτικοποιημένης ΕΥΔΑΠ.
Δεν πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι ,αλλά μας πήραν και το κεφάλι.
Το μάρμαρο και μάλιστα "Πεντέλης" θα το πληρώσουμε εμείς φυσικά ,χωρίς να απολογηθεί κανένας για τη διαχείριση των λογαριασμών της ακριβής και προβληματικής ύδρευσης που πληρώναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια,που μάλιστα θα "κουκουλωθεί" με την υπό ίδρυση ΔΕΥΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!
Οι γιορτές απελευθέρωσης σας μάραναν!!
-19 #2 Nemesis 12-04-2018 22:02
Ο καλύτερος και πιο τίμιος αυτοδιοικητικός των τελευταίων 30 έτων. Για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν τι διαβάζουν ας βάλουν την κασέτα με τα παραμύθια του μπαμπά... τους.
+21 #3 ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ 13-04-2018 10:14
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
0 #4 ΝΕΣΤΟΡΑΣ 18-04-2018 22:18
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ''ΕΣΚΑΣΕ'' ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΡΝΗΣΗΣ).ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΞΕΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΗ -ΕΚΑΤ/ΡΙΩΝ- ΤΩΝ ΠΡΟΗΓ
ΝΩΝ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ (ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΟΙΚ/ΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ).ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠ. ΑΚ/ΤΩΝ .ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓ/ΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΕ .ΜΕ 36 ΕΝΟΤΗΤΕΣ (ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ).ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ,ΤΟ ''ΣΤΟΙΧΕΙΟ'' ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ''ΑΛΩΣΗΣ''.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ''NEMESIS''(ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ? )
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑΛΕΓΑ.
ΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ........

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση