Log in
updated 4:22 PM EEST, Apr 23, 2018

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπτυξη των μονοπατιών στο Δήμο Δελφών

Υπογράφηκε στη Λαμία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της "Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε." και του Δήμου Δελφών η "Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων". Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση υπηρεσιών συμβούλου για την ωρίμανση φακέλου μελετών και χαρτογράφησης μονοπατιών στην περιοχή του Δήμου Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υποστήριξη του Δήμου Δελφών από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. για την δημιουργία του Μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων «Delphi Trail» (που θα αξιοποιεί και θα συνενώνει και υφιστάμενα γνωστά μονοπάτια, όπως το Ε4 Επτάλοφος - Δελφοί, το Μονοπάτι Δελφοί-Κωρύκειον Άντρο και το αρχαίο Μονοπάτι Κίρρα-Δελφοί), του Μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης (Σπηλιά Στρώμης - Γέφυρα Γοργοποτάμου), καθώς και πλέγματος μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής του κηρυγμένου Δελφικού Τοπίου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 50.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα "Περιφερειακοί ΚΑΠ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 20 μήνες.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί την υλοποίηση ενός ακόμα βήματος του όλου σχεδιασμού που έχει προηγηθεί για την ανάδειξη των μονοπατιών και του φυσικού κάλλους του τόπου μας. Η δημιουργία του «Delphi Trail» λειτουργεί σε λογική πρωτίστως αναπτυξιακή κι είναι μια καινοτόμος ενέργεια, που ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των ενδιαφερομένων για τον εναλλακτικό-περιπατητικό τουρισμό, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει καθοριστικά το φυσικό πλούτο και την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

Στο όλο εγχείρημα ο Δήμος μας συνεργάζεται επίσης με όμορους Δήμους και ιδίως το Δήμο Λαμιέων όσον αφορά στο μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, την καταξιωμένη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», ενώ ειδικά για το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης έχει ήδη εκφραστεί πρόθεση στήριξης από τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχόλια  

+7 #1 άκρον άωτον 22-03-2018 00:24
Ο Δήμος Δελφών και ο Δήμαρχος είναι μέλος και Διοίκηση της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ" και αναθέτουν τη μελέτη των 50.000 ΕΥΡΩ στην αναπτυξιακή της ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ !!
Το άκρον άωτον της βλακείας,της παράνοιας και της "αυτοχειρίας" !!
Το είδαμε και αυτό..........
+3 #2 ΛΕΡΑ 22-03-2018 08:35
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ" ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!
ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΦΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΓΟΥΝΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ.
amfissapress.gr/.../...
amfissapress.gr/.../...
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ?
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΧΟΡΕΥΕΙ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση