Log in
updated 5:28 PM EET, Mar 16, 2018

Μολιώτης: Ποιά η τύχη των 7 τηλεκαμπίνων από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού;

Ρωτάμε τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Παρνασσού κ. Γεωργίου Ιωάννη για την τύχη των 7 (επτά) «τηλεκαμπίνων του Χ.Κ.Π.»

Κύριε Γεωργίου

Πριν 3 χρόνια, όταν άρχισαν τα έργα αναβάθμισης των αναβατήρων του Χ.Κ. Παρνασσού, ζήτησα εκ μέρους του Δήμου Δελφών και, μετά από παρεμβάσεις μου στην κεντρική Υπηρεσία της ΕΤΑΔ ΑΕ, επέτυχα και μας παραχωρήθηκαν 7 (επτά) τηλεκαμπίνες που αποσύρθηκαν. Σκοπός μου ήταν να δοθούν 3 στην Πολύδροσο, 2 στην Επτάλοφο και 2 στη Λιλαία, να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα εμφανή σημεία για να διαφημίζουν το Χιονοδρομικό μας Κέντρο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής μας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού.

Για την Πολύδροσο είχα προβλέψει να τοποθετηθούν ανά μία στις τρεις εισόδους της Κοινότητας (από Αμφίκλεια – Λιλαία και Χ.Κ.Π.), σε σταθερές βάσεις, με φωτισμό και ενημερωτικές πινακίδες. Τότε, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μουλαράς δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την αξιοποίησή τους, γιατί κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα ήταν ωραίο θέαμα οι τηλεκαμπίνες.

Τον τελευταίο καιρό ο κ. Πρόεδρος παρέλαβε τις 3 τηλεκαμπίνες και αφού τις περιέφερε αρκετό καιρό σε διάφορα σημεία της Κοινότητας, τελικά τοποθέτησε τη μία στην είσοδο από Αμφίκλεια και την άλλη στην είσοδο από Χ.Κ.Π., τελείως πρόχειρα, με αποτέλεσμα ο αέρας να τις έχει παρασύρει και να έχουν υποστεί ζημιές κι έτσι παρατημένες όπως είναι δείχνουν αλγεινή εικόνα και γίνονται βορά στους γύφτους. Η Τρίτη καμπίνα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Πρέπει να βρεθεί και να περισυλλεγεί αμέσως.

Κύριε Αντιδήμαρχε, παρακαλώ να ενεργήσετε πάραυτα για τη διάσωση και αξιοποίηση του περιουσιακού αυτού στοιχείου του Δήμου και για τις τρεις Κοινότητες. Θα αποτελέσει όνειδος για τους κατοίκους η καταστροφή και η απώλειά τους. Μία επίσκεψη στην Αράχωβα θα σας πείσει πώς αξιοποιούνται και αποτελούν αξιοθέατο.

Αναμένουμε ενημέρωση για τις ενέργειές σας.

Νικόλαος Μολιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Σχόλια  

+15 #1 goat 31-12-2017 12:35
Στην Αράχωβα οι τηλεκαμπίνες είναι αξιοθέατο ενώ μικροί και μεγάλοι κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν σε αυτές.
Οι αραχωβίτες εκμεταλλεύονται τα πάντα και πουλάνε ακόμα και το τίποτα σαν ζεστό ψωμί!
Στο Δήμο Δελφών ασχολούμαστε με το να κολλάμε μπρίκια και να χτυπάμε κατσαρόλες που κάνουν θόρυβο...
-5 #2 Ιάσων Λαστίμιας 01-01-2018 15:59
Έχετε δίκιο κύριοι . Τα απομεινάρια της παλαιάς χρήσης του χιονοδρομικού είναι το απαύγασμα της αισθητικής . Και το ότι διάφοροι ακαλαίσθητοι φωτογραφίζονται στα μπλέ σκέλεθρα , πιστεύουμε ότι δίνουν το πιστοποιητικό της καλαισθησίας σ αυτούς τους μπλέ σβώλους και στην άκριτη τοποθέτηση τους .
Κρίμα , που θέλουν να τους μιμηθούν και άλλες Κοινότητες με ή χωρίς μπρίκια και κατσαρόλες
Ι. Μ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση