Log in
updated 3:14 PM EET, Feb 18, 2018

Ο Δήμος Δελφών στην WORLD TRAVEL MARKET του Λονδίνου (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών για το 2017, συμμετείχαμε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET του Λονδίνου, η οποία διήρκησε από 6 εως και 8 Νοεμβρίου. Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας συμμετείχε σε έκθεση εξωτερικού, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας μια πλήρως οργανωμένη και στοχευμένη παρουσία.

Η συμμετοχή μας στην ανωτέρω έκθεση πραγματοποιήθηκε σε μια καίρια στιγμή αφενός γιατί τα στοιχεία που αφορούν στην ζήτηση της Ελλάδας για το 2018 δείχνουν συνεχή αυξητική τάση αφετέρου γιατί κατορθώσαμε να αναδείξουμε πλήρως α)την σημαντική συμβολή του προορισμού μας προβάλλοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα προϊόντα που συνδέονται με αυτές β)τα προβλήματα και τους κινδύνους που διέρχεται ο προορισμός με αφορμή τις πρόσφατες  εξελίξεις σε Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο, ζητώντας την παρέμβαση της Υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού, ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε τα περιθώρια συνεργασίας μας με τους Προέδρους του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ και γ) συνομιλήσαμε με πληθώρα τουριστικών πρακτόρων, ξενοδοχειακών ομίλων, ΜΜΕ, εκπροσώπων GDS συστημάτων κρατήσεων κ.α.

Η παρουσίαση του Δήμου μας ήταν δομημένη ως ακολούθως:

  • Τόποι και θέματα – Προϊόντα  & Υπηρεσίες – Δομές & Υπηρεσίες Τουρισμού & Πολιτισμού – Εμπειρίες ταξιδιωτών

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν :

  • Έντυπο Υλικό (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, μουσεία, συνεδριακό κέντρο, χιονοδρομικό κέντρο, εκπαιδευτικά προγράμματα, Δήμος Δελφών, αθλητικές τουριστικές δράσεις, ήπιες δραστηριότητες υπαίθρου στον ελαιώνα)
  • Παρουσίαση μέσω tablet
  • Προϊόντα (Ελιές ΕΑΣ Άμφισσας, δέρμα Χάρμαινας, Μέλι Μέλλην, Μέλι ΜΟΚΑ, Τσίπουρο Ανδρέου, Ελαιόλαδο ΠΥΘΙΟ, Ελαιόλαδο  MER DES OLIVIERS, Κρασί Αμπελώνες Αργυρίου)

Τέλος, ο Δήμος Δελφών παρέθεσε δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο με σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν tour operators καθώς και ο καθηγητής Δημήτριος Μπουχάλης, αυθεντία στο Στρατηγικό Management και Μάρκετινγκ με ειδίκευση στην εφαρμογή των  Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφόρησης (ICT) στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία. Η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται σε ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων και εστιάζει στην υιοθέτηση της καινοτομίας για τη δημιουργία αξίας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οργανισμούς. Είναι συνεργάτης στο Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και σύμβουλος marketing σε οργανισμούς τουρισμού και σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Τις επόμενες ημέρες όλες οι επαφές και τα στοιχεία που αποκομίσαμε θα σταλούν αναλυτικά σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Δελφών.

Αναλυτικό φωτογραφικό υλικό παρατίθεται στη σελίδα του Δήμου Δελφών στο Facebook.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

>> Δείτε το album φωτογραφιών στο Facebook <<

Σχόλια  

+24 #1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 12-11-2017 09:33
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΤΣΑΝΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ!
ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΝΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ!
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
-21 #2 ΣΧΕΤΙΚΟΣ 12-11-2017 14:28
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
+15 #3 ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ 12-11-2017 21:27
Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι τουλάχιστον θλιβερά εν έτει 2017.

Έπρεπε να πάτε ως το Λονδίνο για να θίξετε "τα προβλήματα και τους κινδύνους που διέρχεται ο προορισμός με αφορμή τις πρόσφατες  εξελίξεις σε Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο, ζητώντας την παρέμβαση της Υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού" και να, ανταλλάξατε απόψεις και να "συζητήσετε τα περιθώρια συνεργασίας μας με τους Προέδρους του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ" ?????

Θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι "ο καθηγητής Δημήτριος Μπουχάλης, αυθεντία στο Στρατηγικό Management και Μάρκετινγκ με ειδίκευση στην εφαρμογή των  Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφόρησης (ICT) στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία με ερευνητική δραστηριότητα που εστιάζει στην υιοθέτηση της καινοτομίας" ενέκρινε τα χύμα φυλλάδια και τα μπουκάλια με το λάδι σαν τις εκστρατείες του ΕΟΤ το '60;???

Με την "πλήρως οργανωμένη και στοχευμένη παρουσία" σας λοιπόν ποια είναι τα αποτελέσματα;

Εννοείτε ότι απλά δειπνήσατε για να γνωριστείτε με κάποιους ανθρώπους του χώρου και συζητήσατε περί ανέμων και υδάτων; Με ποιους συγκεκριμένους tour operator συνομιλήσατε και με ποια στόχευση και αποτέλεσμα; Γιατί αναφέρετε μόνο το όνομα του καθηγητή και όχι συγκεκριμένα στοιχεία για τις επαφές σας;

Εδώ ο Δήμος δεν έχει καν ένα διαδραστικό site κι αυτό που έχει δεν το ξέρει κανείς, εδώ ότι εκδηλώσεις και να γίνονται δεν ανακοινώνονται ποτέ από νωρίς και ποτέ σε ξένες γλώσσες, εδώ δεν έχετε αποφασίσει τι συγκεκριμένη ταυτότητα θέλετε να προβάλλετε σαν δήμος, εδώ δεν υπάρχει καμία αξιοπρεπής συγκοινωνία μεταξύ των κύριων προορισμών, εδώ δεν υπάρχει καν ένα δημοτικό γραφείο πληροφοριών για τους επισκέπτες ούτε καν στους Δελφούς, εδώ εδω΄εδώ....το Λονδίνο σας μάρανε......
+17 #4 ..... 13-11-2017 13:57
Ο τουρίστας για να πάει κάπου θέλει ένα ολοκληρωμένο προϊόν.

Το προϊόν περιλαμβάνει υποχρεωτικά:
1) Αξιοθέατα
2) Δραστηριότητες
3) Φαγητό
4) Διαμονή

Έχουμε ΜΟΝΟ το πρώτο! Το "προϊόν" μας δηλαδή είναι μόνο το 25% του ελάχιστα αποδεκτού!

Άρα δεν έχουμε τι να πουλήσουμε, ΓΙ' ΑΥΤΟ και οι τουρίστες έρχονται "πακέτο" μόνο για λίγες ώρες με τα καραβάνια λεωφορείων και φεύγουν αμέσως μετά.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ!

Όποιος έχει ταξιδέψει και λίγο εκτός Ελλάδας ή και εκτός Ευρώπης ξέρει πολύ καλά το τι κουβεντιάζω!

Οι υπόλοιποι κοιμηθείτε και ονειρευτείτε μόνοι σας "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' ... αρχαία μας"!!!
+2 #5 ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ 16-11-2017 11:14
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.450 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΤΟΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΣΠΕΕ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ.
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ, ΤΟ ΤΕΡΠΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ.
diavgeia.gov.gr/.../...

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση