Log in
updated 8:44 AM EEST, May 21, 2018

Στο έργο του ΧΥΤΥ στο Βαρτό ο Αν. Υπ. Περιβάλλοντος

Τον πρώτο σταθμό στην επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της επίσπευσης και του ελέγχου υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε όλη τη χώρα αποτέλεσε το έργο του ΧΥΤΥ Φωκίδας και του εργοστασίου κομποστοποίησης στη θέση Βαρτός.

Από πλευράς Δήμου Δελφών τον κ. Φάμελλο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Ανδρεοπούλου. Το παρών στην αυτοψία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος στην πρόοδο των εργασιών και στο σχηματισμό προσωπικής επιτόπιας γνώσης έδωσαν ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Γενικός Διευθυντής του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Χαράλαμπος Τσοκανής, καθώς και η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών Ασπασία Ράλλιου.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Δελφών ευχαρίστησε τον κ. Φάμελλο για την παρουσία του στο κύτταρο του έργου του ΧΥΤΥ, στη μονάδα κομποστοποίησης και στα συνοδευτικά έργα που εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και, κυρίως, για το ζωηρό ενδιαφέρον του για την πραγμάτωσή τους, αλλά και για την κατανόηση και τη συνδρομή του και σε άλλα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Φωκίδα, για το οποίο χρειάστηκε η συνέργεια πολλών δημοτικών αρχών, βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του. Παράλληλα, ευχαρίστησε το Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας για τη συνεργασία και τη συμβολή του στην πορεία πραγματοποίησης του έργου.

Τις ευχαριστίες του για την αρωγή του κ. Φάμελλου τόσο με την ιδιότητά του ως Υπουργού όσο και πιο πριν ως μέλος του Κοινοβουλίου στο φορέα συνολικά εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ σε ανάλογο τόνο και περιεχόμενο κινήθηκε και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι, παράλληλα με τη σημερινή εκτεταμένη συζήτηση με την Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας για την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κοινωνία της Περιφέρειας έχει στα χέρια της τρία σημαντικά έργα για την ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που αποτελεί την "πρώτη στροφή", όπως τόνισε, για τη μετάβαση στην εποχή της ανακύκλωσης. Επεσήμανε, ταυτόχρονα, την ανάγκη του κλεισίματος των χωματερών και την αποφυγή πλέον των δυσβάστακτων προστίμων για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων, καθώς και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατεύθυνση προς την οποία το ολοκληρωμένο πρώτο κύτταρο του ΧΥΤΥ Φωκίδας και η ξεχωριστή συλλογή των βιοαποδομήσιμων υλικών αποτελούν ένα σημαντικό βήμα, όχι μόνο στη διαχείριση των αποβλήτων αλλά και συνολικότερα προς την κυκλική οικονομία.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε ως ολοκληρωμένο και ασφαλές για το περιβάλλον το έργο της υγειονομικής ταφής στη θέση "Βαρτός". Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτησή του έκανε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και στο "Μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης", που θα ξεκινάει από τη "Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης" στη Στρώμη και θα καταλήγει στη Γέφυρα του Γοργοποτάμου τονίζοντας ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιφυλάσσει ιδιαίτερη προτεραιότητα στο ζήτημα των ορεινών και δασικών μονοπατιών, και πρωτίστως εκείνων που συνδυάζουν το ιστορικό με το φυσικό απόθεμα του τόπου, δεσμευόμενος να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο οι σχετικές μελέτες που εκπονούν οι εμπλεκόμενοι δήμοι Δελφών και Λαμιέων, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίησή του.

Σχόλια  

+15 #1 Κιμων 17-07-2017 18:41
Για φωτογραφίες μπροστα σε εργα αλλων καλοι εισαστε ολοι σας. Το εργο αυτο το σχεδιασαν το χωροθετησαν το μελετησαν το ενταξανε για χρηματοδοτηση το δημοπρατησαν και το ξεκινησαν οι προηγουμενοι σας. Ο Ασημακοπουλος στη χωροθετηση και ο Φουσεκης σε ολα τα υπολοιπα. Που στο απαραδεκτο δελτιο τυπου σας δεν λετε κουβεντα. Εσεις Δημαρχε Παναγιωτοπουλε για πεστε μας ΕΝΑ εργο δικο σας που εχει προχωρησει στα τρια χρονια.της θητείας σας; Κανενα.απολυτως!!!
+11 #2 Δεν ξεχνω 18-07-2017 18:00
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ''ΑΛΛΩΝ'', ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ''ΑΛΛΟΥΣ'' . ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ
ΠΡΩΤΗ 4ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ,ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ,ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 2η 4ΕΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΣΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ
ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ 5 ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΞΕΡΑΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ''ΒΑΡΤΟΣ''
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Προσοχή: Τα σχόλια ελέγχονται από διαχειριστή πριν δημοσιευτούν, με εξαίρεση τα σχόλια των εγγεγραμένων χρηστών, τα οποία δημοσιεύονται αυτόματα με ευθύνη του σχολιαστή-μέλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους χρήσης. Μηνύματα που δεν συμμορφώνονται με τους όρους δεν δημοσιεύονται ή/και αποσύρονται. Η συμμετοχή στον σχολιασμό θεμάτων σημαίνει την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας. Υβριστικά ή/και απειλητικά μηνύματα μπορεί να επιφέρουν τις ανάλογες νομικές συνέπειες.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση