Log in
updated 8:44 AM EEST, May 21, 2018

Προς υλοποίηση το έργο « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ»

Ολοκληρώθηκαν μετά και από τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση του έργου « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ».

Στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Δελφών για την παραβατικότητα των roma

Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνο Πέτσα με πρωτοβουλία του Θανάση Παναγιωτόπουλου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δελφών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλης Αυγερινός και ο Ιω. Ράμμος, ως εκπρόσωπος κατοίκων που έχουν πέσει θύματα από την έκνομη συμπεριφορά των roma στην πόλη της Άμφισσας.

Στη συνάντηση τέθηκε εκ νέου το ζήτημα των πρόσφατων διαρρήξεων εκ μέρους των roma, που έρχονται να προστεθούν στα κρούσματα που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν και που συνεχίζουν να απασχολούν τους κατοίκους της Άμφισσας οξύνοντας το αίσθημα ανασφάλειας και προκαλώντας καταστάσεις που είναι δύσκολα διαχειρίσιμες για όλους.

Στο Γαλαξίδι την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Δελφών

Στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου θα βρεθεί ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος την προσεχή εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 14-15 κα 17-18 Μαίου με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Δελφών θα πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία στα σημαντικότερα προβλήματα και ζητήματα της περιοχής που είτε απαιτούν άμεση αντιμετώπιση είτε χρειάζονται οργάνωση και χάραξη σχεδιασμού ώστε να τεθούν σε κατεύθυνση διευθέτησης και υλοποίησης.

Υπογράφηκε η εντοπιότητα για τις προσλήψεις στο Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1581/τ.Β/8-5-2018) η αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/663/12636/3-5-2018 απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη αναφορικά με τον καθορισμό των περιοχών για το ειδικό καθεστώς μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού εντός της επικράτειας του Δήμου Δελφών. Με την συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνεται επιτέλους η νομοθετική πρωτοβουλία που προώθησε το 2009 ο συμπατριώτης μας, τότε Βουλευτής Φωκίδας και πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Μπούγας.

 

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, που έρχεται σε εφαρμογή μετά από εννέα χρόνια της παρ.1 του άρθρου 16 του ν. 3801/2009 (Α΄ 163), ορίζει συνολικά όλες τις περιοχές του Δήμου Δελφών και Δωρίδος, ολόκληρο το νομό Φωκίδας δηλαδή, ως περιοχές μοριοδότησης της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού του δημοσίου.  Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας που έρχεται ακριβώς τη στιγμή που επίκειται η διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη 19 μόνιμων θέσεων στο Δήμο Δελφών και 11 στη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών.

Στην τελική φάση υλοποίησης οι χώροι στάθμευσης στην Άμφισσα

Υπογράφηκε την Τρίτη 8 Μαίου 2018 η σύμβαση κατασκευής των δύο χώρων στάθμευσης στην Άμφισσα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.

 

 Η δαπάνη της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 42.500 ευρώ και το έργο είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο. Αφορά σε ένα  χώρο στάθμευσης επί των οδών Αρείου Πάγου Σαλώνων και Δημητρά (πάνω από τον Παιδικό Σταθμό) χωρητικότητας 12 θέσεων οχημάτων και σε ένα χώρο στάθμευσης στην συμβολή των οδών Αγίων Θεοδώρων και Γερογιάννη, πίσω από το μητροπολιτικό ναό της πόλης, χωρητικότητας 18 θέσεων.

Συνάντηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άμφισσα

Ο Δήμος Δελφών κι η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας προσκαλούν τους δημότες-κατοίκους, τους επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο σε συνάντηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Άμφισσας την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10 και μισή το πρωί στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο στην πλατεία Κεχαγιά

 

Στη συνάντηση θα συζητηθεί, όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική Αρχή, η μέχρι τώρα εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με βάση την καθημερινή πρακτική και την εμπειρία της υλοποίησης επί του πεδίου της μελέτης και των ρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί, καθώς και μικροεπεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσής της, έπειτα από πιθανές παρατηρήσεις κι επισημάνσεις που θα κατατεθούν.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δελφών την Τετάρτη 2 Μαΐου

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Δελφών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 18.30 με τα παρακάτω θέματα:

 

  1. Τροποποίηση (2η) Τ.Π. έτους 2018 με ταυτόχρονη αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισάγεται από την Εκτελεστική Επιτροπή, εισηγήτρια: κ. Νίκη Μαντζίνου, αν. προϊσταμένη Τμ. Προγρ/σμού).
  2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού, έτους 2018. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικ/κών Υπηρεσιών).
  3. Απόδοση σε Σχολικές Επιτροπές της ΣΑΤΑ Σχολικών Κτιρίων 2018 για έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικ/κών Υπηρεσιών).
  4. Έγκριση Έκθεσης 4ου τριμήνου σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικ/κών Υπηρεσιών).
  5. Ορισμός νέας κατηγορίας η οποία αφορά την χρέωση των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας σε αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δελφών. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, προϊστάμενος Οικ/κών Υπηρεσιών).

Δήμος Δελφών - Ανακοίνωση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καλούνται οι ιδιοκτήτες - νομείς - επικαρπωτές αγροκτημάτων, οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός και εκτός πόλεων και αυτοτελών οικισμών για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα (ακόμα και όταν προέρχονται από τρίτους) και λοιπές εύφλεκτες ύλες σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26 και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου μας άρθρο 18.

Εκδήλωση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Η πόλη της Ιτέας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και επιτυχία την εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας,  στα πλαίσια της εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. 

Η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε με πρωτοβουλία  του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον»

Στόχος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιδημάρχου Άμφισσας προς το Φωκικό

ΠΡΟΣ: ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ
κ. Ηλία Τσίγκα, Πρόεδρο Δ.Σ.
Άμφισσα 33 100

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Επιθυμώ να εκφράσω προς εσάς, το διοικητικό συμβούλιο, τους προπονητές και τους αθλητές του ιστορικού σωματείου της πόλης μας, του Φωκικού, τα θερμά κι ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας 2017-18 και για την επάνοδο της ομάδας μας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Ο Φωκικός για όλους μας στην Άμφισσα δεν είναι απλά ένας ακόμα ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά αποτελεί διαχρονικά κορυφαίο πυλώνα εξωστρέφειας, υπερηφάνειας και προβολής της πόλης μας. Η συνεισφορά όλων όσοι μετείχαν ενεργά από διοικητική κι αγωνιστική θέση ευθύνης στην επιστροφή της ομάδας μας στις επιτυχίες και στην επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες, εκεί όπου ιστορικά ανήκει, είναι καίρια, ξεπερνάει τα στενά όρια του αθλητισμού και συνεπώς αποτελεί σημαντική συμβολή προς την πόλη μας γενικότερα.

Τέλος, θα επιθυμούσα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δ.Ε. Άμφισσας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας στο δύσκολο έργο για τη διάκριση στη νέα κατηγορία που ανοίγεται μπροστά σας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ